Cjelodnevnim programom u Slatini proslavljen Međunarodni praznika rada 1. svibnja

Na 4. Kongresu savjeta mladih RH u Požegi sudjelovali i članovi savjeta mladih Grada Slatine
01.05.2019.
Otvoreni postupak javne nabave „Usluga izrade glavnog projekta za pribavljanje građevinske dozvole za rekonstrukciju upravne zgrade Grada Slatine” EV. BROJ: 30/19
02.05.2019.

Cjelodnevnim programom u Slatini proslavljen Međunarodni praznika rada 1. svibnja

Grad Slatina ove je godine za svoje sugrađane pripremio veliku cjelodnevnu proslavu Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja u suradnji s Mjesnim odborom Potočani.

Proslava je jučer započela u 10 sati u Potočanskom rekreacijskom centru, popularnom „PRC-u“ gdje je uz zavidan broj posjetitelja održan malonogometni turnir na kojemu je nastupilo pet ekipa mjesnih odbora s područja grada Slatine i prigradskih naselja. Za fer igru pobrinuli su se voditelj natjecanja Vlado Vujić i nogometni sudac Luka Pastuović. Pehar pobjedničkoj ekipi, nagrade za prve dvije najbolje momčadi te diplome i zahvalnice uručili su predsjednik MO Potočani Damir Katalin i zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak.
Prvo mjesto osvojila je ekipa MO Centar imena Cafe bar „Jura“, drugo mjesto pripalo je MO Kozice, a treće domaćinima MO Potočani. Četvrta je bila ekipa MO Sladojevci Dream team, a peta MO Vladimir Nazor Štrumpfovi.

MO Potočani pripremio je i zahvalnice sponzorima koje su između ostalih zaslužili Miroslav Boršić koji je donirao majice i Turistička zajednica grada Slatine čija se direktorica Vanja Lazić pobrinula za natpise na majicama kako bi članovi Potočanskog rekreacijskog centra na proslavi bili prepoznatljivi kao i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, njegova zamjenica Sanja Mrzljak Jovanić i pročelnik Krunoslav Šarabok koji su bili zaduženi za podjelu oko 400 porcija besplatnog graha pripremljenog od strane „majstora kotlića“ Darka Vujića i Branka Beloševića uz asistenciju žena MO Potočani.
Za potočanski Šumski bar bili su zaduženi Tomislav Kovač i Ljilja Nikšić, a za veselu atmosferu grupa „Noćna smjena“. Uz sve to brojni su posjetitelji iskoristili lijepo vrijeme i prekrasnu prirodu za šetnju i druge zanimljive aktivnosti poput viseće kuglane ili košarke.

Drugi dio ovogodišnje proslave tradicionalno je održan na Javorici gdje je posjetitelje u 17 sati dočekao Tamburaški sastav „Osmjeh“ i besplatna porcija ukusnog vojničkog graha koji su skuhali vrhunski kuhari Restorana „Stari podrum“, Vlado Kontić, Toni Kiš, Samanta Krajdl i pomoćna kuharica, prof. Blaženka Kovač.

Pripremljeno je oko 1000 porcija graha koje je posjetiteljima uz kuhare Starog podruma poslužio neumoran tim Grada Slatine, gradonačenik Denis Ostrošić i njegovi zamjenici Sanja Mrzljak Jovanić i Bojan Plantak, sve do 20 sati kada je podijeljena i posljednja porcija.
Nisu zaboravljeni ni oni koji su i na ovaj praznik morali raditi, tako su porcije graha dostavljene dežurnim službama u gradu, odnosno policajcima, vatrogascima i djelatnicima Hitne službe.

Potom je krijes potpalio gradonačelnik Ostrošić uz potporu Javne vatrogasne postrojbe Slatina koja je osigurala prostor oko krijesa i neizostavnog simbola Praznika rada, mladoga stabla „Majpana“, što je zaokružilo cijelu priču zajedničkog druženja okupljenog mnoštva, boravka u prirodi, šetnje uz jezero, susreta starih prijatelja, čašice razgovora i puno veselja.

Gradonačelnik Ostrošić istaknuo je kako je ovogodišnja cjelodnevna proslava Međunarodnog praznika rada u suradnji s mjesnim odborima bila pun pogodak te izrazio zadovoljstvo odazivom građana koji su se imali prigodu zabaviti tijekom cijeloga dana a da ne propuste ni jednu aktivnost koja je organizirana. Isto tako iskoristio je prigodu građanima čestitati Praznik rada s nadom u svjetliju budućnost za sve.

Cilj je bio da se ljudi okupe, svi zajedno druže, provesele i barem malo zaborave na svakodnevne životne brige. Mislim da smo u tome uspjeli jer je ovdje atmosfera lijepa i pozitivna, bez političkih konotacija, o čemu uz ovo veselo druženje svjedoče i brojna nasmijana lica naših sugrađana, rekao je zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak, a čestitkama građanima povodom 1. svibnja pridružila se i zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić koja je uz želju da svi nađu posao i iskoriste svoje pravo na rad, posebno istaknula zajedničku borbu da se iznađe perspektivnija budućnost za mlade.
(www.radioslatina.hr)


Potočanski rekreacijski centar


Jezero Javorica

Skip to content