Čestitka gradonačelnika Slatine povodom Dana antifašističke borbe

Slatina nije uspjela konstituirati Gradsko vijeće Grada Slatine, preostaju još dva pokušaja
18/06/2021
Prigodom obilježavanja Dana antifašističke borbe danas je u Slatini upriličena svečanost u znak sjećanja na sve žrtve fašističkog terora
21/06/2021

Čestitka gradonačelnika Slatine povodom Dana antifašističke borbe

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja!

Obilježavajući Dan antifašističke borbe prisjećamo se 22. lipnja 1941. godine  – dana osnutka prve antifašističke postrojbe u Hrvatskoj i jedne od prvih u tadašnjoj okupiranoj Europi.

Antifašizam, od samih svojih začetaka, predstavlja simbol snažne želje za demokracijom i zaštitom ljudskih vrijednosti te promicanjem mira i tolerancije.

Zato je antifašizam, kao dio svjetskog i europskog povijesnog naslijeđa, ugrađen u temelje modernih demokratskih društava te je svoje mjesto našao i u našem Ustavu.

Zbog nas samih ali i naraštaja koji dolaze, dužni smo i danas biti predani zagovornici univerzalnih ljudskih vrijednosti, a budućnost moramo graditi na načelima solidarnosti, pravednosti, tolerancije i poštivanju ljudskih prava, te inzistirati na dostojanstvu svakog čovjeka.

Uz posebnu zahvalnost onima koji su sudjelovali u stvaranju temelja državne suverenosti na kojima je izgrađena današnja samostalna Republika Hrvatska, u ime Grada Slatine, svog zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, čestitam vam državni praznik – Dan antifašističke borbe 22. lipnja!

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

Skip to content