Čestitka gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

FOTO: Upravna zgrada Grada Slatine poprima novo lice
01.08.2019.
18. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine održat će se u petak 23. kolovoza
19.08.2019.

Čestitka gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja!

5. kolovoza s osobitim se ponosom prisjećamo hrvatske borbe za slobodu, neovisnost i demokraciju.
Uz posebnu zahvalnost i poštovanje prema svim poginulim, nestalim i stradalim braniteljima Domovinskoga rata, svim građankama i građanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Ovo su dani kad trebamo biti ponosni na naše branitelje koji su u Domovinskom ratu podnijeli najveću žrtvu za stvaranje suverene hrvatske države i njezinu slobodu, te pokazali svijetu da je želja naroda da živi u slobodi nepobjediva i neuništiva.
Oni su snagom oružja, ali još i više mudrom vojnom taktikom i snagom srca Hrvatskoj donijeli najljepši mogući poklon – slobodu i mir.
Vratili su joj sigurnost, stabilnost i cjelovitost državnog teritorija te time otvorili vrata razvoju i napretku.

Nikada ne zaboravimo 5. kolovoza 1995. godine kada se na kninskoj tvrđavi pobjedonosno zavijorila hrvatska zastava označavajući završetak briljantne vojno-redarstvene operacije Oluja, koja je bila temelj za izgradnju samostalne i demokratske Republike Hrvatske.
Tog je dana hrvatski narod bio ujedinjen u sreći i ponosu, a oni koji su bili u svojim domovima ili izbjeglištvu, svaku su pobjedu proživljavali zajedno s braniteljima na bojištu.

Mnogi su hrabri ljudi nesebično dali svoje živote kako bismo mi i naša djeca danas bili slobodni, stoga ih se s iznimnim poštovanjem i pijetetom te vječnom zahvalnošću i danas svi zajedno prisjetimo.

U ime Grada Slatine, svojih zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, još jednom čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

(www.slatina.hr, www.radioslatina.hr)

Skip to content