Božićne čestitke Glazbena škola Milka Kelemena i ove godine uputila pjesmom i plesom

Usvojeni Proračun Grada Slatine za 2020.g. donosi niz velikih investicija
16/12/2019
Odluka o započinjanju postupka ocjene o potrebi strateške procjene utjecaja na okoliš Urbanističkog plana uređenja „Centar“ Slatina
17/12/2019

Božićne čestitke Glazbena škola Milka Kelemena i ove godine uputila pjesmom i plesom

Jučer je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina održan tradicionalni Božićni koncert učenika slatinske Glazbene škole Milka Kelemana.

Koncert je otvorio Mali zbog pjesmama „Rudolf“ Johnnya Marksa i „Zimski bal“ Tamare Dorić uz solisticu Miriam Brzica te klavirsku pratnju učiteljice Andree Kligl.

Plesna radionica Glazbene škole pripremila je pravu poslasticu, gdje je u prvom izvođenju šest plesačica svojim plesnim vještinama oduševilo publiku pod nazivom „Božićna zvona“ koju je pripremila voditeljica Maja Radojević na glazbenu temu Lindsey Stirling – Carol of the Bells.

Veliki učenički zbor pod ravnanjem učiteljice Andree Kligl, otpjevao je pjesme Jima Boothea i Joea Beala „Jingle bell rock“ i Felixa Bernarda „Čudesna zemlja“ (Winter wonderland).

Još jedan plesni moment razdragao je publiku gdje je mlada plesačica plesne radionice zaokupila svu pažnju izvedbom koreografije „Božićni pokloni“ koji je također osmislila voditeljica Maja Radojević na Mozartovu glazbu Motette K. 165 – Exsultate, Jubilate: Alleluia (fur Sopran-Solo mit Orchester).

Nakon plesa pozornica je bila rezervirana za udaraljkaški ansambl koji je pod vodstvom učitelja Marija Petrinjaka izveo Castagnettijev – La Luna del Cacciatore.

Božićna čarolija začinjena je s još malo plesa koji je uz pomoć svoje voditeljice Maje Radojević  pripremilo dvadeset i osam plesačica koje su izvrsno otplesale svoju koreografiju imena „Svjetlost je put“ uz glazbu Lauren Daigle „Light of the World“, a potom su tri plesačice dočarale „Božićne vile“ prema koreografiji koju je pripremila učenica Enea Rap, a na pjesmu Pyotr Ilyich Tchaikovsky – Dance of the Sugar Plum Fairy (Lindsey Stirling).

Prije same završnice koncerta učenike i profesore Glazbene škole razveselio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić koji im je uz nekoliko prigodnih riječi čestitao na uspjesima tijekom protekle godine i zaželio lijepe želje povodom božićnih blagdana, a kako je ovo i vrijeme darivanja, prema želji svoje majke darovao je školi harmoniku koja je stigla iz Đurđevca gdje je njegov djed kroz rad u tamošnjoj glazbenoj školi odgojio mnoge mlade glazbene talente. Darovima se pridružila i njegova supruga Mirta koja je također darovala jednu harmoniku i jednu violinu.

Koncert je svojim nastupom i izvedbom skladbi White Christmas, Santa Claus is Comin' To Town, i Radetzky March zatvorio školski puhački orkestar pod ravnanjem dirigentice Jelene Škvorc.

Moderatorica ovogodišnjeg koncerta Sara Mojzeš na kraju se u ime Glazbene škole i ravnatelja Antonija Brzice koji je također pratio koncert među brojnom publikom, zahvalila Pučkom otvorenom učilištu Slatina i ravnateljici Danijeli Fabric Fabijanac na ustupljenoj dvorani i tehničkom osoblju koje je pomoglo u realizaciji ovog koncerta, te Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Nova Bukovica i župniku Mariju Matijeviću na ustupljenom razglasu.

Isto tako iskoristila je prigodu pozvati sve nazočne i na današnji koncert učenika solista koji će se održati u koncertnoj dvorani glazbene škole s početkom u 17 sati.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content