Agroduhan dobitnik “Zlatne kune”- u kategoriji srednjih društava je najbolje poduzeće na razini županije za 2015. godinu

Predsjednik Gradskog vijeća Robertino Repić sazvao 21. sjednicu Gradskog vijeća Grada Slatine
09.12.2016.
Gradonačelnik Ivan Roštaš od slatinskih izviđača preuzeo “Betlehemsko Svjetlo Mira”
12.12.2016.
Predsjednik Gradskog vijeća Robertino Repić sazvao 21. sjednicu Gradskog vijeća Grada Slatine
09.12.2016.
Gradonačelnik Ivan Roštaš od slatinskih izviđača preuzeo “Betlehemsko Svjetlo Mira”
12.12.2016.

Agroduhan dobitnik “Zlatne kune”- u kategoriji srednjih društava je najbolje poduzeće na razini županije za 2015. godinu

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, održana je 90. svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj je promovirana publikacija „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2015. godini“ (20., jubilarni broj), a najuspješnijim tvrtkama na području Virovitičko-podravske županije uručena su priznanja “Zlatna kuna” i “Kristalna kuna”.

U ovoj jubilarnoj publikaciji „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2015. godini“, koju je izradio Odjel za makroekonomske analize HGK – Županijske komore Virovitica, na 119 stranica objavljena su ukupno 7592 podatka, od kojih su 3572 izvorna, 3835 izvedenih je podataka, te 111 tabela i 74 grafikona.

Publikaciju je uredio i pripremio Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica, s višim stručnim suradnicama Suzanom Kolesarić i Andreom Poslek, te stručnom suradnicom Renatom Vondra. Uime izdavača potpisuje se Ivan Slamić, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica, a recenziju je obavio mr. sc. Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK Zagreb.

Spomenuta priznanja najuspješnijim tvrtkama na području Virovitičko-podravske županije uručili su Ivan Slamić, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica i Ivan Škorić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo. Priznanje “Zlatna kuna” za najuspješnije trgovačko društvo u 2015. godini na području Virovitičko-podravske županije dobili su – u kategoriji malih trgovačkih društava: tvrtka Degal tehnika iz Virovitice koja se bavi niskogradnjom, gradnjom cesta i autocesta, u kategoriji srednjih društava Agroduhan iz Slatine koja se bavi proizvodnjom, otkupom, obradom i prodajom duhana, svijetla Virginia i burley, te Brana iz Virovitice koja se bavi uređenjem vodnih resursa i gradnjom hidrotehničkih objekata, te gradnjom komunalne infrastrukture. Priznanje “Kristalna kuna” za ostvarene izuzetne poslovne rezultate u 2015. godini, kao i u razdoblju prije toga, u kontinuitetu od tri godine (u 2012., 2013. i 2014. godini), dobili su u kategoriji malih trgovačkih društava tvrtka Herbarium iz Pitomače, koja se bavi proizvodnjom čajeva, u kategoriji srednjih društava Hrvatski duhani iz Virovitice, koja se bavi proizvodnjom, otkupom, obradom i prodajom duhana svijetla Virginia i burley.

Dobitnicima priznanja čestitali su Ivan Slamić, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica, Ivan Kostelac, predsjednik HOK – POK Virovitičko-podravske županije i Ivan Škorić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo. Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća bili su potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić, uime HOK – POK VPŽ-a, Ivan Kostelac, predsjednik i Božidar Jeremić, komorski tajnik, te članovi Gospodarskog vijeća, predsjednici Strukovnih grupa i Grupacija HGK – Županijske komore Virovitica. (Z.Rupčić, Glas Slavonije  / foto: Matija Rođak)

Skip to content