Agro Arca 2012. Sajam inovacija u Slatini

Ulaganja u prigradska naselja: asfaltiranje rukometnog igrališta u Novom Senkovcu
19.04.2013.
Očekuje se dolazak inovatora iz 11 zemalja, uz nastup 500 sudionika sa 220 inovacija
19.04.2013.
Ulaganja u prigradska naselja: asfaltiranje rukometnog igrališta u Novom Senkovcu
19.04.2013.
Očekuje se dolazak inovatora iz 11 zemalja, uz nastup 500 sudionika sa 220 inovacija
19.04.2013.

Agro Arca 2012. Sajam inovacija u Slatini

Udruga inovatora Hrvatske (UIH) i grad Slatina u suorganizaciji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Virovitičko – podravskom županijom, Hrvatskom obrtničkom komorom – Obrtnička komora Virovitičko – podravske županije, Hrvatskom gospodarskom  komorom – Županijska komora Virovitica, Hrvatskom udrugom poslodavaca  i IFIA – Meðunarodnom federacijom nacionalnih saveza inovatora, organiziraju 5. MEÐUNARODNI SAJAM INOVACIJA, EKO IDEJA, PROIZVODA I TEHNOLOGIJA U POLJOPRIVREDI I PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI AGRO ARCA 2012 u Slatini od 4. – 6. svibnja 2012. godine.
Jeste li znali da svakih 8 sekundi na svijetu nastane novi izum?!
Mi smo vam i ove godine odlučili pokazati novosti s domaćeg i svjetskog tržišta s područja inovacija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji…

Održavanje AGRO ARCA 2012 u Slatini ujedno je poticaj i poziv poslovnim ljudima iz Hrvatske i inozemstva radi spoznaja o dosezima naših tvrtki, poduzetnika, akademske zajednice, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, zadruga, obrtnika  u korištenju i primjeni visokih tehničkih – tehnoloških  normi s kojima ta proizvodnja može uspješno konkurirati na globalnom tržištu.

Na sajmu ćete moći pogledati jedinstveni mobilni ekstraktor ljekovitog bilja u svijetu i to zagrebačke tvrtke Altpro d.o.o., inovativni komposter tvrtke Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca, a tvrtka PIP d.o. predstavit će proizvod kojeg su razvijali pune dvije godine – kofi med.

Ove godine možemo se pohvaliti kako nam je država partner Rusija koja će izložiti najinovativnije proizvode iz branše, a koje? To ćemo ostaviti kao iznenaðenje. Slovenija, češka, Maðarska, Poljska, Rumunjska pa čak i inovatori iz Egipta predstavit će se na ovogodišnjem sajmu.

Očekujemo i veselimo se gostima iz Istre, općine Vižinada koji će se predstaviti s projektom Parenzana kao i programom Slatka Istra kojeg provode već 17. godinu.

Dan uoči održavanja  sajma AGRO ARCA 2012 održati će se meðunarodna konferencija EUROPSKI DAN AGRO – EKO INOVACIJA na temu „Prava industrijskog vlasništva i poljoprivredni proizvodi“ u suorganizaciji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo na Pustari Višnjica s početkom u 9,30 sati.

U sklopu sajma biti će predstavljeni i najnoviji proizvodi tvrtke KENWOOD i De Longhi.
Pangourmet električna pećnica više je od pećnice! Osim što automatski peče i kuha na klasičan način, ova De’Longhi pećnica ima 20 programa za automatsko pečenje kruha pa nećete trebati poseban aparat za tu namjenu, a isto tako ima žičanu rešetku koja se može koristiti za pečenje roštilja. Ne samo da kuha, već i miksa, diže tijesto i peče automatski…
Slatki miris i aroma dobrodošlice svježe pečenog kruha koja kuću ispunjava cijeli dan: nova De’Longhi pećnica omogućuje to i puno, puno više.
Pećnica Sfornatutto Pangourmet može se koristiti za pripremu predjela ili glavnih jela jer miksa, diže tijesto i automatski peče kruh, kolače i pizzu te priprema džem i marmeladu.
Kenwoodov kuhinjski aparat Cooking Chef  miksa i kuha istovremeno!
Revolucionarni Cooking Chef, nastao na uspješnoj platformi Kitchen Chefa, najnovije je i najnaprednije postignuće u povijesti Kenwooda. Korištenjem najmodernije tehnologije i Kenwoodovog know-how razvijen je Cooking Chef ‡ aparat koji istovremeno može miksati i kuhati hranu. Popis mogućnosti Kenwoodovog Coooking Chefa neograničen je koliko i mašta kuhara.
Kenwoodov Cooking Chef prvi je kuhinjski aparat koji kombinira funkcije miksera s mogućnošću indukcijskog kuhanja.
Predstvaljanje najnovijih proizvoda Kenwooda i De Longhia održat će se 3. svibnja u 19 sati na pustari Višnjica na kojima će ukusna jela pripremati akademik kulinarstva Branko Ognjenović.

Ove godine pod stručnim vodstvom certificiranog dizajnera slastica Kristijana Kodrića u sklopu sajma organiziran je i TORTAfest – natjecanja slastičara profesionalaca,amatera i učenika strukovnih škola koja svoja znanja tek trebaju steći. Za petak je predviðeno natjecanje profesionalnih slastičara u kategoriji Svečana torta na temu „Proljeće“ koje će započeti u 14 sati ispred pozornice Sajma. Dvojac Šafar i Bošnjak pripremili su i izvrstan „Friut carving show“ – dekoriranje figurica od voća.
Za subotu je predviðeno regionalno natjecanje slastičara amatera i modeliranje slatkih figurica by Lada Osredečki, a u nedjelju će se natjecati oni koja znanja tek trebaju stjecati – učenici srednjih strukovnih škola.
Uz slatki program za vas smo organizirali i onaj slani u kojem će prezentirati tradicionalna jela i pića Virovitičko – podravske županije.
Kao i svake godine i ove smo se pobrinuli da ispred izložbene hale uživate u ukusnom fiš – paprikašu i čobancu.

I ove godine pripremili smo nastupe brojnih gostiju tako će primjerice O.Š. Eugena Kumičića nastupiti s predstavom „Hrvatska zvijezda na europskom nebu“, nastupit će kud „DIKA“ iz Slatine, OŠ. Josipa Kozarca, puhački orkestar, glazbena škola kao i brojni drugi.

Veselimo se što ćemo se družiti i ove godine s ciljem da inovativne proizvode i ideje povežemo, komercijaliziramo, plasiramo na tržište i time unaprijedimo poslovanje svih nas!

Više informacija možete vidjeti na http://www.agro-arca.com.hr/ i www.inovatorstvo.com

Skip to content