Aglomeracija Slatina – radni sastanak projekta vrijednog 20 milijuna eura

Održana je 5. sjednica Županijske skupštine VPŽ
10.06.2014.
Obavijest o edukaciji za prehrambene tehnologe
11.06.2014.
Održana je 5. sjednica Županijske skupštine VPŽ
10.06.2014.
Obavijest o edukaciji za prehrambene tehnologe
11.06.2014.

Aglomeracija Slatina – radni sastanak projekta vrijednog 20 milijuna eura

U Gradskoj vijećnici Grada Slatine održan je prvi radni sastanak vezano uz projekt pripreme projektno-studijske dokumentacije i aplikacijskog paketa za sufinanciranje od strane EU za aglomeraciju Slatina koju je dobila slovenska tvrtka Razvojni center Inženiringi , Celje d.o.o.

Nakon održanih nekoliko radnih sastanaka u prostorima Hrvatskih voda u Osijeku kao i s predstavnicima Grada Slatine zaključeno je da je neophodno što prije prići izradi investicijske studije i projektne dokumentacije za izgradnju nedostajuće vodoopskrbne i kanalizacijske mreže te uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za Aglomeraciju Slatina.

U koordinacijski sa Gradskom upravom Slatina i njezinim nadležnim tijelima izrađen je detaljni plan investicija na području Grada Slatine kao njezinim prigradskim naseljima. Budući da je Grad Slatina u slivu rijeke Drave jedini grad preko 10 000 stanovnika koje nema niti jedan vid pročišćavanja otpadnih voda, u tvrtci Komrad mišljenja su da je potrebno što hitnije cjelovito rješavanje navedenog problema. Svako daljnje odgađanje sveobuhvatnog rješenja ozbiljno bi ugrozio gospodarski rast Grada Slatine i šireg slatinskog područja.

Direktor Komrada Miran Janečić istaknuo je kako je jedini efikasan način financiranja objedinjavanje svih projekata u jednu cjelinu koja bi za cilj imala zadovoljavanje potreba za vodoopskrbom i odvodnjom ovog kraja sa izvorima sredstava iz EU Strukturnih fondova. Trenutačno je u izradi projektna dokumentacije za aglomeraciju Slatina, odnosno za Grad Slatinu i 14 prigradskih naselja, koji bi bili objedinjeni na jednu mrežu, a cijeli projekt vrijedan je 20 milijuna eura. (radioslatina.hr)

Skip to content