I za novo 3D kino u Slatini cijene ulaznica i dalje izuzetno povoljne
01.08.2014.
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti
04.08.2014.

93 posto slatinskih gimnazijalaca upisalo fakultete

Od 59 slatinskih gimnazijalaca koji su položili državnu maturu u ljetnom roku, fakultete je upisalo njih 55 ili 93 posto. Najviše slatinskih studenata bit će u Osijeku, kamo odlaze 23 gimnazijalca, u Zagrebu će studirati 17 Slatinčana, u Puli šest, u Zadru tri, u Varaždin dva, a u Čakovcu, Rijeci i Virovitici po jedan. Šest slatinskih gimnazijalaca odabralo je i uspjelo upisati građevinu, pet predškolski odgoj, po četiri medicinu i upravno pravo, po tri ekonomiju, pravo i elektrotehniku.

Po dva kandidata studirat će na prvoj godini organizaciju i informatiku, kemijsko inženjerstvo, engleski i njemački jezik, poljoprivredu, veterinu i razrednu nastavu. Među zanimanjima za koja se opredijelio po jedan student jesu, između ostalih, stomatologija, povijest i pedagogija, biologija i kemija, matematika, novinarstvo i teologija.

Statistika je rađena prema iskazima samih učenika, odnosno studenata, a ovogodišnje upise karakterizira raspršenost odabira, i po mjestu studiranja, i po vrsti fakulteta. (radioslatina.hr)

Skip to content