11. natjecanje orača Virovitičko-podravske županije

Dan OŠ Eugena Kumičića
07.05.2015.
Donesen Pravilnik o upisu srednjoškolaca u prvi razred
07.05.2015.
Dan OŠ Eugena Kumičića
07.05.2015.
Donesen Pravilnik o upisu srednjoškolaca u prvi razred
07.05.2015.

11. natjecanje orača Virovitičko-podravske županije

Udruga orača Virovitičko-podravske županije i Savjetodavna Služba organiziraju 11. po redu natjecanje orača Virovitičko-podravske županije koje će se održati u općini Pitomača 5. lipnja 2015. godine na lokaciji stare karaule kod Drave.

Pokrovitelj natjecanja je Virovitičko-podravska županija, a suorganizator Općina Pitomača. Prijave se vrše do 2. lipnja (dan prije službenog treninga koji će se održati 3. lipnja), a upite, informacije i same prijave svi zainteresirani mogu dobiti ili izvršiti u uredima Savjetodavne službe (zainteresirane osobe iz Pitomače na adresi Ljudevita Gaja 26/1).

Natjecanje će se održati u dvije kategorije: plugovima ravnjacima i plugovima prekretačima.

Županijsko natjecanje je kvalifikacija za državno natjecanje, koje će se održati u Virovitičko-podravskoj županiji i to u Suhopolju 4. – 6. rujna, a pobjednici sa državnog natjecanja osigurat će nastup na svjetskom natjecanju koje će se održati u Engleskoj 2016. godine.

Inače svjetsko prvenstvo orača ove se godine održava u Danskoj, (3. i 4. listopada), a hrvatsku ekipu čine Milenko Hrgović iz Vaške (općina Sopje, Virovitičko-podravska županija) i Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije – orači, Siniša Hrgović – trener i sudac te Tugomir Majdak – predsjednik Svjetske oračke organizacije – vođa ekipe. (www.pitomaca.hr)

Skip to content