Županija dobila više od 500 kilometara novih biciklističkih staza

Početkom prosinca započet če gradnja solarna elektrana vrijedna gotovo 7 milijuna kn
27/11/2014
Asfaltirana Slavonska ulica, sljedeći tjedan slijedi Mlinska
29/11/2014

Županija dobila više od 500 kilometara novih biciklističkih staza

Završna konferencija projekta „Bicycle routes development for promotion of cycling tourism in the area of Counties Somogy and Virovitica-Podravina” tj. “Razvoj biciklističkih ruta u svrhu promocije biciklističkog turizma na području Somogy županije i Virovitičko-podravske županije” održana je u četvrtak, 27. studenog, u Društvenom domu u Sopju. U sklopu konferencije održan je kratak izlet brodom na rijeci Dravi, vožnja biciklima dijelom nove biciklističke staze te kratka izlaganja o projektu, ostvarenim ciljevima, rezultatima i novostečenim znanjima na projektu. Konferenciji su nazočili župan Tomislav Tolušić, zamjenica župana Sanja Bošnjak, načelnik Sopja Josip Granjaš…

U ime domaćina sve nazočne pozdravio je načelnik općine Sopje Josip Granjaš, a o važnosti završetka projekta za Virovitičko-podravsku županiju govorio je župan Tomislav Tolušić. Da konferenciju učine zanimljivijom, vodstvo Općine Sopje i djelatnici Razvojne agencije VIDRA pobrinuli su se za probnu vožnju novom stazom, a nove bicikle dobile su škola u Sopju i sudionice vožnje Ivana Rastija i Dora Kokorić.

Provedba projekta akronima “Bicycle routes along Drava”, odnosno “Biciklističke rute uz Dravu”, započela je u travnju 2013. godine, a u narednih 20 mjeseci ostvareni su svi zadani ciljevi.

Nositelj projekta su Mađarske vode južnog Zadunavlja, a partneri VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i Hrvatske vode Osijek.
Ukupna vrijednost je 1.634.192,00 eura, a za područje Virovitičko-podravske županije predviđen je iznos od 880.133,00 eura. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije iz IPA programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013. (vpz.hr, ravidra.hr)

no images were found

Skip to content