Župan Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Josip Đakić obišli radove na izgradnji vodovodne mreže u Gornjem Predrijevu

Pripreme za “Martinje 2015” u Slatini
19.10.2015.
Saborski zastupnik Josip Đakić i župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić obišli radove na Mjesnom domu u Grabiću
20.10.2015.

Župan Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Josip Đakić obišli radove na izgradnji vodovodne mreže u Gornjem Predrijevu

U Gornjem Predrijevu otvoreni su radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže. Radove su obišli saborski zastupnik Josip Đakić, župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić i načelnik općine Sopje Josip Granjaš.

Opskrba pitkom vodom bila je jedan od glavnih problema s kojim su se godinama nosili mještani naselja Gornje Predrijevo u općini Sopje. Naime, iako kroz naselje prolazi magistralni cjevovod koji je izgrađen prije sedam godina, nije izgrađena sekundarna vodovodna mreža, što je predstavljalo prepreku za priključak na cjevovod i snabdijevanje pitkom vodom. Tada se dogodila pogreška u Urbanističkom planu Općine u kome nije pravilno definirana zona za vodovod pa nije bila moguća gradnja sekundarne vodovodne mreže.

Prepreke za izgradnju vodovodne mreže bile su isključivo administrativne prirode, a otklonjene su izdavanjem građevinske dozvole u županijskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša uklonjene te su time stvoreni preduvjeti za izgradnju.

Riječ je o investiciji vrijednoj 328.000,00 kuna, koju u potpunosti financira Općina Sopje. Investiranjem u izgradnju vodoopskrbnog sustava bit će riješen osnovni egzistencijalni problem s kojim su bili suočeni mještani Gornjeg Predrijeva, kao i njihova ovisnost o vremenskim prilikama.

Dvije godine smo se borili kako bismo ishodovali građevinsku dozvolu i započeli s izgradnjom sekundarne vodovodne mreže u Gornjem Predrijevu. Nadam se da će radovi biti završeni do kraja godine i da će se već početkom iduće godine mještani moći priključivati na vodovodnu mrežu. – rekao je načelnik Josip Granjaš naglasivši da će Općina Sopje i u budućnosti nastaviti s planovima razvoja općine.

Nužnost adekvatne infrastrukture za hrvatsko selo naglasio je saborski zastupnik Josip Đakić.

Ovim projektom realiziramo cilj koji smo postavili i koji smo već u većini općina realizirali, a to je opskrba zdravom i pitkom vodom. To je ujedno i preduvjet za održavanje i opstanak sela. – rekao je saborski zastupnik Đakić.

Investiciju Općine Sopje pohvalio je i župan Tomislav Tolušić ističući da je ovo način kako se treba odnositi prema hrvatskom selu.

Mještani Gornjeg Predrijeva do sada nisu imali vodovod. Ova investicija se ne čini velikom, ali njome će mještani dobiti ono što zaslužuju i što su trebali dobiti davno prije. To će omogućiti bolju kvalitetu života, a ujedno ćemo stvoriti i bolje pretpostavke za bavljenje poljoprivredom. – rekao je župan Tolušić. (www.vpz.hr)

Skip to content