Župan Andrović i gradonačelnik Ostrošić obišli radove i najavili projekt izgradnje nove područne škole u Bakiću

Javni natječaj za prijam u službu u Upravni odjel za razvoj Grada Slatine – viši stručni suradnik za komunalnu infrastrukturu
24/01/2018
Ovogodišnja Noć muzeja s temom “Lica i naličja sporta” podsjetila na brojne uspjehe slatinskih sportaša
27/01/2018

Župan Andrović i gradonačelnik Ostrošić obišli radove i najavili projekt izgradnje nove područne škole u Bakiću

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović zajedno sa pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, Vesnom Šerepac obišao je danas radove koji su u tijeku u Osnovnoj školi Eugena Kumičića i Srednjoj školi Marka Marulića.

U društvu gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića i privremenog pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Slatine, Marina Kokorića župan je obišao nove učionice u potkrovlju škole. U razgovoru s ravnateljicom Božicom Majhen upoznao se s do sada obavljenim radovima kao i planovima za nove projekte koji će doprinijeti daljnjem poboljšanju uvjeta za učenike ali i profesore ove osnovne škole.

Tijekom obilaska Srednje škole Marka Marulića zadržao se u razgledavanju radova u športskoj dvorani čija je energetska obnova kao i rekonstrukcija krovišta pri kraju i trebala bi prema riječima izvođača biti gotova do kraja ožujka ove godine.

Prilikom obilaska župan Andrović je rekao:

– “Obilazimo škole kojima je županija osnivač, a to su gotovo sve osnovne i srednje škole na području Virovitičko – podravske županije. Naravno da mi kao osnivač moramo voditi brigu školama, kako one izgledaju kao i o tome da učenici i profesori imaju što bolje uvijete za rad. Danas smo na području Slatine obišli osnovnu školu Eugena Kumičića i srednju školu Marka Marulića gdje su trenutno najveća ulaganja. U OŠ E. Kumičića radi se o obnovi krovišta i unutarnjeg prostora u što je od strane županije ali i od strane sredstava države uloženo oko 4 milijuna kuna. U srednjoj školi Marka Marulića pri kraju su radovi na energetskoj obnovi koji su uključivali zamjenu stolarije, fasade kao i adaptaciju krovišta dvorane i kompletnu obnovu sanitarnih čvorova u dvorani, koji do sada nisu bili u adekvatnom stanju niti za učenike a niti za razno razna sportska događanja koja su se u ovoj sportskoj dvorani događala.
Županija će nastaviti ulagati u škole i dalje, kako u ovom infrastrukturnom dijelu ali i u nabavu školske opreme, računala i svega onoga što je potrebno da bi učitelji i profesori imali što bolje uvijete za rad.”

Župan je ujedno izrazio zadovoljstvo što je tijekom današnjeg sastanka u OŠ Eugena Kumičića s gradonačelnikom Slatine Denisom Ostrošićem postignut načelni dogovor oko početka izgradnje nove područne škole u Bakiću polovicom ove godine. Za navedeni projekt osigurana je građevinska dozvola, a bit će kao i do sada financiran iz proračuna županije i dijelom iz proračunskih sredstava Grada Slatine.

Gradonačelnik Ostrošić o svojim dojmovima nakon obilaska radova rekao nam je:

– “Ono što je dobro da je siječanj zahvalan za građevinske radove jer će zbog povoljnih vremenskih uvjeta, nadam se, biti gotovi radovi i na jednoj i na drugoj školi. Danas smo obišli dvije škole na području grada na kojima su radovi u završnoj fazi, a nakon završetka kojih ćemo u suradnji i uz potporu Županije Virovitičko-podravske kao osnivača, pažnju usmjeriti na prigradska naselja. Konkretno, danas smo na prijedlog župana Androvića načelno dali pristanak za sudjelovanje u projektu gradnje nove područne škole u Bakiću. Ako sve početne faze i radnje koje prethode izvedbi jednog ovakvog projekta budu išlo predviđenom dinamikom, radovi na rušenju postojeće škole koja više ne zadovoljava standarde za rad i izgradnji nove trebali bi krenuti tijekom tekuće godine.”

(mk / www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content