Zgrada Starog kotara namijenjena za OGŠ Slatina

Održana sjednica slatinskog Gradskog vijeća
25.11.2014.
Jedinice lokalne samouprave ključne u povlačenju novca iz EU fondova
26.11.2014.
Održana sjednica slatinskog Gradskog vijeća
25.11.2014.
Jedinice lokalne samouprave ključne u povlačenju novca iz EU fondova
26.11.2014.

Zgrada Starog kotara namijenjena za OGŠ Slatina

Gradsko vijeće Slatine na svojoj sjednici donijelo je odluku o namijeni prostora u zgradi Starog kotara za slatinsku Osnovnu glazbenu školu. Budući da se Osnovna glazbena škola Slatina u više navrata obratila Gradu s potrebom uređenja adekvatnog i dovoljno velikog prostora za organiziranje nastave glazbene škole i razvoj novih sadržaja, a u međuvremenu je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo javni poziv za prikupljanje projekata za financiranje iz strukturnih europskih fondova, utvrđeno je da prostor na I. katu i prostorije u prizemlju zgrade Starog kotara s ulazom iz smjera parka u potpunosti zadovoljavaju kriterije za uređenje Glazbeno-umjetničke škole u Slatini.

Prema već izrađenom Idejnom projektu na I. katu uredilo bi se 11 učionica za pojedinačne instrumente, te grupne učionice za tamburaški i puhački orkestar, solfeggio i radionica za predškolski glazbeni odgoj, kao i dvorana za plesnu školu; u prizemlju se planira koncertna dvorana za 150 posjetitelja i 2 učionice za klavir. Osim toga u dvorištu je planirana natkrivena ljetna koncertna pozornica koju bi mogle koristiti i sve ostale školske i kulturne ustanove s područja grada Slatine.

Na taj idejni projekt dobivena je suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a podršku projektu dala je i Virovitičko-podravska županija, koja je osigurala i dio sredstava za sufinanciranje glavnog projekta. Tako da će projektnu dokumentaciju u vrijednosti od 300.000 kuna financirati Osnovna glazbena škola Slatina, Gradska uprava i Županija, i to tijekom ove i iduće godine.

Preostala 3 lokala također se raspoređuju za javne potrebe Grada, i to jedan za daljnji razvoj muzejske djelatnosti uključujući i prostoriju uz stubište u desnom krilu zgrade namijenjenu za konzervatorsku radionicu, te po jedan lokal za razvoj turističke djelatnosti i za razvoj društveno-kulturne djelatnosti za promicanje vrednota Domovinskog rata. (icv.hr)

Skip to content