Završne pripreme za prijavu nastavka projekta „Od carske željeznice do održivog razvoja turizma područja Slatina- Szentlorinc –Našice“

Održan koncert učenika OGŠ Slatina u sklopu XIII. Glazbenog tjedna
10.05.2016.
Osnovan čitateljski klub u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina
11.05.2016.

Završne pripreme za prijavu nastavka projekta „Od carske željeznice do održivog razvoja turizma područja Slatina- Szentlorinc –Našice“

U maloj Gradskoj vijećnici Grada Slatine, u ponedjeljak 9. svibnja, održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš sa suradnicima, gradonačelnik Grada Našica Krešimir Žagar sa suradnicima te gradonačelnik mađarskog grada Szentlorinca Peter Koltai sa suradnicima. Radi se o trećem radnom sastanku projektnih partnera uspješno provedenog prekograničnog projekta „Od carske željeznice do održivog  razvoja turizma područja Slatina- Szentlorinc –Našice“. Sa istim projektnim partnerima je na prethodna dva  sastanka dogovoren nastavak suradnje i priprema novog projektnog prijedloga za nominaciju, odnosno nastavak uspješno provedenog projekta, a na posljednjem radnom  sastanku su dogovorene konkretne aktivnosti kojima će se projekt nastaviti.

Podsjetimo,  projekt  „Od carske željeznice do održivog  razvoja turizma područja Slatina- Szentlorinc –Našice“ proveden je u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska od 01. veljače 2013. do  31. svibnja 2014. godine. Iz ovog projekta, koji se provodio  šesnaest mjeseci, u Zavičajnom muzeju Slatina uređena je i opremljena soba Milka Kelemena i muzejska knjižnica, kupljene su odore Gradskoj glazbi Slatina te je izveden glazbeno–scenski program ”Slatinske slike” kao rekonstrukcija svečanosti dolaska prvog vlaka Carske željeznice u Slatinu.

Nositelj projekta je Zavičajni muzej Grada Slatine, a partneri u projektu su Zaklada Brantner-Koncz iz Szentlörinca  i Grad Szentlorinc sa mađarske te Grad Našice sa hrvatske strane.(www.slatina.hr)

no images were found

Skip to content