Završeni radovi na izgradnji nogostupa u Ulici braće Radić u Slatini

Novobukovački župnik Dejan Ilić na prijemu kod slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića
25.04.2021.
Makedonska pravoslavna crkvena općina „Sv. Zlata Meglenska“ Zagreb zahvalila Gradu Slatini za pomoć pri izgradnji crkve i Pastoralnog centra
26.04.2021.
Novobukovački župnik Dejan Ilić na prijemu kod slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića
25.04.2021.
Makedonska pravoslavna crkvena općina „Sv. Zlata Meglenska“ Zagreb zahvalila Gradu Slatini za pomoć pri izgradnji crkve i Pastoralnog centra
26.04.2021.

Završeni radovi na izgradnji nogostupa u Ulici braće Radić u Slatini

Početkom siječnja ove godine Grad Slatina započeo je s realizacijom još jednog projekta na uređenju nogostupa u Slatini s predviđenim rokom izgradnje od 5 mjeseci.
Riječ je o pješačkoj stazi u Ulici braće Radić vrijednoj gotovo 367.000 kuna, a tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave u ovoj fazi radova izgradila je stazu dugu 316 metara od Ulice Lipa do Ulice Petra Preradovića.

Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Helion Group d.o.o. iz Osijeka dok je nadzor nad radovima provela slatinska tvrtka Bombus j.d.o.o.

Završenu dionicu nogostupa obišao je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka, voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslava Hessa i voditelja u Građevinarstvu Horvat, Siniše Horvata.

– Uspjeli smo privesti kraju cijelu stazu, nadam se da će građani Slatine biti zadovoljni, a osobito stanovnici ove ulice budući da je tijekom radova bilo zahtjeva van dogovorenih okvira. Nastojali smo što više izaći u susret iako je nemoguće udovoljiti svima, ali vjerujem da je posao odrađen fer i korektno, – istaknuo je Horvat, te dodao kako je iznimno zadovoljan što je projekt završen prije dogovorenog roka, što je potvrdio i gradonačelnik Ostrošić.

– Meni je drago što smo ovu dionicu pješačkog nogostupa završili i nešto brže nego što smo mislili. Nije bilo jednostavno već od samog projektiranja budući da se radi o vrlo zahtjevnoj dionici zbog kanalizacije i ostale infrastrukture koja je stara četrdeset do pedeset godina, – pojasnio je gradonačelnik te istaknuo kako je bilo dosta izlazaka na teren kako bi zajedno s izvođačem radova uskladili sve one zahtjeve vlasnika kuća koji nisu bili po projektu i sve ono što se moglo to se doista i napravilo vodeći računa o tome da Grad ovaj prostor dijeli sa Županijskim cestama.

– Pokušali smo sve to pomiriti i s našom Policijskom upravom budući da mi ovdje planiramo još i jedan pješački prijelaz. To je još jedna intencija Grada Slatine i želja nam je bila da ovdje na bakićkom sokaku postavimo i semafore s obzirom na blizinu škole i frekvenciju prometa, no vidjet ćemo hoće li policija pristati i svi oni koji su involvirani u odlučivanje o tome jer to nažalost nije odluka Grada, jer to nije naša cesta, – rekao je gradonačelnik te izrazio zadovoljstvo što urbanizacija Slatine kreće prema svojim rubovima.

– S obzirom na konfiguraciju terena koja je bila strahovito komplicirana mislim da su radovi vrlo dobro odrađeni i nadam se da će sada sigurnost prometa na ovoj dionici biti puno veća što je i bio cilj, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić zahvalivši se izvođaču radova, projektantu, nadzoru i svima koji su sudjelovali u ovom projektu, a prije svega na strpljenju samim građanima.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content