Završeni radovi na energetskoj obnovi zgrade jaslica u sklopu Dječjeg vrtića Zeko Slatina

Obnova klupa u središnjem slatinskom parku
09.08.2018.
Udruga Ličana Vila Velebita gradonačelniku Slatine predstavila plan izgradnje Ličke kuće
10.08.2018.
Obnova klupa u središnjem slatinskom parku
09.08.2018.
Udruga Ličana Vila Velebita gradonačelniku Slatine predstavila plan izgradnje Ličke kuće
10.08.2018.

Završeni radovi na energetskoj obnovi zgrade jaslica u sklopu Dječjeg vrtića Zeko Slatina

Energetska obnova zgrade jaslica u sklopu slatinskog Dječjeg vrtića Zeko na adresi Bana Jelačića 25 u Slatini započela je krajem siječnja ove godine početnom konferencijom, a ovih su dana odrađeni završni radovi.

Projektni prijedlog energetske obnove gradskih jaslica odobren je u sklopu Javnog poziva na dostavu projektnog prijedloga Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnosti odgoja i obrazovanja“, a koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost projekta čiji je nositelj Grad Slatina, a partner na projektu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iznosi 394.543,63 kuna, a prihvatljivi troškovi projekta iznose 327.541,71 kuna. Bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj odobrena su u visini od 184.031,32 kuna.

Nakon ugovorenog sufinanciranja projekta energetske obnove iz fondova EU, Grad Slatina prijavio je projekt energetske obnove i na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom „Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu“ iz kojeg je odobreno sufinanciranje prihvatljivih troškova u iznosu od 111.278,90 kuna, tako da je Grad Slatina sufinancirao energetsku obnovu u iznosu od 99.233,41 kuna.

Energetskom obnovom jaslica dosadašnja ukupna godišnja potrošnja primarne energije od 34.276 kWh trebala bi se smanjiti na 13.914 kWh, što je ušteda od čak 20.362 kWh godišnje, ili 59,4 posto.

Za izvođenje radova na jaslicama Dječjeg vrtića Zeko koji su započeli 20. lipnja bio je zadužen Građevinski obrt Bilić čiji je vlasnik Ivo Bilić u pratnji voditeljice gradilišta Željke Rušanac danas upoznao gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića s izvedenim radovima.
Gradonačelnik Ostrošić je izrazio zadovoljstvo izvedenim radovima na energetskoj obnovi jaslica te naglasio kako bi se u narednom razdoblju trebalo naći mogućnosti za obnovu krovišta i uređenje unutrašnjosti zgrade i podova te nabavu novog namještaja i odgovarajućeg didaktičkog materijala kako bi jaslice bile kompletno obnovljene.

Trenutačno je u tijeku detaljno čišćenje prostorija i okoliša jaslica, a useljenje i rad jaslica u punom sastavu počinje 1. rujna, s početkom nove pedagoške godine. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content