Obuka o održivom gospodarenju otpadom za Viroviticu, Slatinu i Orahovicu
24.03.2015.
Znanstvena tribina o botaničkom turizmu
26.03.2015.

Završena edukacija o pesticidima

U sklopu zajedničkog projekta izobrazbe „Održiva uporaba pesticida“ što je provode Pučko otvoreno učilište Slatina i Virovitičko-podravska županija educirano je više od 550 polaznika u 10 skupina. Trodnevne edukacije održavale su se u više mjesta na području cijele županije, a u tijeku je izobrazba u Slatini za devedesetak profesionalnih korisnika sa slatinskog područja koju provode dr. Miroslav Venus, Alen Đurasek i Ivanka Hodak, stručni suradnici POU Slatina.
Podsjetimo, sukladno Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida, profesionalni korisnik je osoba koja koristi pesticide u okviru obavljanja svojih profesionalnih aktivnosti, uključujući primjenitelje, tehničare, poslodavce i samozaposlene, kako u poljoprivredi tako i u drugim djelatnostima.

Ovaj projekt o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida Pučko otvoreno učilište provodi u sklopu Male poljoprivredne škole. Na završetku izobrazbe Pučko učilište dostavlja Ministarstvu poljoprivrede informaciju o polaznicima koji su položili ispite i uspješno završili edukaciju, a ono im dostavlja propisane identifikacijske iskaznice. (www.icv.hr)

Skip to content