Završen projekt SLATINA – Osnaživanje odraslih osoba na tržištu rada

Savjet mladih donio program rada za 2015. godinu
30.09.2014.
Prva slatinska kestenijada u nedjelju, 19. listopada
01.10.2014.
Savjet mladih donio program rada za 2015. godinu
30.09.2014.
Prva slatinska kestenijada u nedjelju, 19. listopada
01.10.2014.

Završen projekt SLATINA – Osnaživanje odraslih osoba na tržištu rada

Održana je završna konferencija u sklopu projekta SLATINA – Osnaživanje odraslih osoba na tržištu rada. Projekt je provodilo Pučko otvoreno učilište Slatina kao njegov nositelj u suradnji s projektnim partnerima, Pučkim otvorenim učilištem Obris iz Požege, Gradom Slatinom, Gradom Požegom, Marinadom d.o.o. i Zvečevom d.d..

Projekt je odobren u sklopu IPA IV – Razvoj ljudskih potencijala, grant shema Izgradnja kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih, a cilj mu je osnažiti sektor obrazovanja odraslih educiranjem nastavnog osoblja, razvojem i implementacijom programa obrazovanja odraslih za prehrambene tehnologe te osiguravanjem kvalitetne radne snage za potrebe industrije. Ukupna vrijednost projekta je 123.252,57 €, od čega Europska unija sufinancira 90,78%, odnosno 111.888,68 € iz Europskog socijalnog fonda.

Na završnoj konferenciji održanoj u slatinskom Hrvatskom domu prisutnima su se obratili Sanja Bošnjak, zamjenica župana Virovitičko-podravske županije, Ivan Roštaš, gradonačelnik Grada Slatine, Jadranka Krmpotić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Obris iz Požege, te Danijela Fabric Fabijanac, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina, koja je ujedno održala prezentacije kroz koje je prikazala rezultate projekta. Kako bi se došlo do konačnog cilja održane su brojne projekte aktivnosti među kojima su bili teoretski trening za nastavno osoblje u Tuheljskim toplicama, praktični dio treninga na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, profesionalni posjeti tvrtkama Marinada i Zvečevo, studijsko putovanje u Francusku, te obrazovanje odraslih osoba sa završenom srednjom školom za ”Prehrambene tehnologe.

Opći ciljevi kojima je projekt bio usmjeren, a o čemu se moglo čuti na završnoj konferenciji, bili su osnažiti sektor obrazovanja odraslih s ciljem jačanja konkurentnosti gospodarstva i to kroz edukaciju nastavnog osoblja, razvoj i implementaciju programa obrazovanja za ”Prehrambene tehnologe” te osiguravanja kvalitetne radne snage za potrebe industrije.

U sklopu završne konferencije polaznicima edukacije, vanjskim suradnicima pučkih otvorenih učilišta Slatina i Obris, ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac uručila je potvrde i dopunske isprave za program cjeloživotnog učenja, dok su polaznicima edukacije dodijeljena uvjerenja. (icv.hr)

Skip to content