Zavod za hitnu medicinu VPŽ dobiva 3 nova vozila

Kapljice dobrote učenika OŠ Eugena Kumičića
21.12.2014.
FOTO: Održan godišnji koncert KUD-a Dika
21.12.2014.

Zavod za hitnu medicinu VPŽ dobiva 3 nova vozila

Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije u okviru svoje djelatnosti obavlja poslove hitne medicinske pomoći i sanitetskog prijevoza i za te potrebe raspolaže sa ukupno 31 vozilom. Trećina vozila starija je od 10 godina te ne zadovoljava uvjete propisane važećom hrvatskom normom HRN EN 1789 za medicinske automobile i opremu, a niti uvjete propisane Pravilnikom o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme…

S obzirom da redovna sredstva koja su raspoređena Zavodu za hitnu medicinu nisu dostatna ni za podmirenje osnovnih potreba Zavoda u pogledu vozila i opreme, kako u prethodnoj godini, tako niti tijekom 2014. godine nisu nabavljana nova vozila kao ni medicinska oprema nužna za funkcioniranje hitne medicinske pomoći.

Dogovorom ministra zdravlja Siniše Varge i župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića ministarstvo će doznačiti 1.100.000 kuna koji će se koristiti za nabavku 3 nova vozila za hitne intervencije, od kojih će obavezno jedno biti s pogonom na sva 4 kotača.
– Dosadašnja suradnja Ministarstva zdravlja s Virovitičko-podravskom županijom, dok je na čelu ministarstva bio Rajko Ostojić, nije bila dobra, odnosno nije uopće postojala i to uvelike zbog Ostojićevog zapostavljanja ove županije iz razloga što je u njoj na vlasti HDZ. Ta situacija se, srećom, promjenila dolaskom novog ministra Siniše Varge koji je očitao prepoznao loše stanje u zdravstvu na području naše županije te odlučio pomoći – naglasio je župan Tomislav Tolušić. (vpz.hr)

Skip to content