Zajedničkom suradnjom Mjesnog odbora Bakić i Grada Slatine uređeno bakićko groblje

Otvoreni postupak javne nabave “Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje Centra za sprječavanje i upravljanje rizicima Slatina”, ev.br. 74/24.
14.03.2024.
GRAD SLATINA: Isplata uskrsnica umirovljenicima s najnižim mirovinama s područja grada Slatine 21. i 22. ožujka
15.03.2024.
Otvoreni postupak javne nabave “Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje Centra za sprječavanje i upravljanje rizicima Slatina”, ev.br. 74/24.
14.03.2024.
GRAD SLATINA: Isplata uskrsnica umirovljenicima s najnižim mirovinama s područja grada Slatine 21. i 22. ožujka
15.03.2024.

Zajedničkom suradnjom Mjesnog odbora Bakić i Grada Slatine uređeno bakićko groblje

Danas je zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić u pratnji privremenih pročelnka, Upravnog odjela za razvoj Marina Kokorića i Stručne službe Krunoslava Šaraboka ponovno imao razlog za posjet slatinskom prigradskom naselju Bakić.

Razlog obilaska završni su radovi na uređenju groblja u Bakiću gdje ih je dočekao predsjednik Mjesnog odbora Bakić Ivica Pavin, a zatekli smo i djelatnike tvrtke Slatina kom d.o.o. Slatina pri završnim radovima spomenutog projekta.
Voditelj radova Goran Draksler pojasnio je kako su u ovom obuhvatu izgradili armirano betonsku centralnu stazu kroz središte groblja u dužini od 84 metra. Stari križ koji se nalazio na sredini groblja uklonjen je kako više ne bi smetao za prolaz i obavljanje pogrebnih obreda te je izgrađeno novo postolje na kraju novoizgrađene staze na koje će u organizaciji Mjesnog odbora Bakić biti postavljen novi križ uz koji će se ugraditi i restaurirani brončani kip sa starog raspela.

Osim toga izgrađeno je i stepenište sa stazom dugom oko 5 metara na bočnom izlazu s groblja prema stražnjem dijelu mrtvačnice kako bi se olakšao pristup slavini, osobito starijim osobama koje su do sada zbog nepristupačnog terena po vodu morale okolnim putem.

Ravnanjem i nasipavanjem sitnog kamena uređeno je i parkiralište ispred glavnog ulaza na groblje, kao i ono iza mrtvačnice na prostoru koje su članovi Mjesnog odbora Bakić, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Temeljnog ogranka Bakić i ostalih bakićkih udruga radnim akcijama prošle godine iskrčili upravo za tu namjenu.   

Završni radovi koji su još u tijeku su oni na uređenju ulazne kapije na groblju kako bi ista ponovno bila u funkciji za koju je i namijenjena.

Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić izrazio je zadovoljstvo odrađenim radovima.

– Drago mi je što je Grad Slatina uspio ispuniti zahtjeve i potrebe Mjesnog odbora Bakić te smo zajedničkom suradnjom kroz nekoliko projekata uredili  groblje i mrtvačnicu. Žao mi je što sam ovim obilaskom uvidio da se i bakićko groblje puni nevjerojatnom brzinom te će mu ubrzo trebati proširenje, no i to je sastavni dio života, a mještani sada imaju adekvatno uređeno i opremljeno groblje za ispraćaj svojih pokojnika, – istaknuo je Nikolić dodavši kako ništa nije teško organizirati u ovakvoj sredini kao što je Bakić gdje su ljudi složni i marljivi te vrijedno rade za dobrobit svih mještana.

Zadovoljstvo suradnjom nije krio ni predsjednik MO Bakić Ivica Pavin.

– Po ne znam koji put imam prigodu zahvaliti Gradu Slatini na zajedničkoj suradnji. Drago nam je što pratite naše potrebe i na tome smo vam od srca zahvalni. Završetkom ovih radova puno smo toga dobili i sada će nam groblje, ne samo biti ljepše nego i funkcionalnije. Nadam se da će mještani biti zadovoljni jer smo sada i za centralni križ iznašli pravo mjesto gdje će se svi oni koji imaju potrebu moći pomoliti i zapaliti svijeću, – istaknuo je Pavin te najavio ovih dana novu radnu akciju kojom će se košnjom trave i drugim aktivnostima urediti okoliš groblja, te se ujedno zahvalio svim svojim mještanima i članovima bakićkih udruga koji se redovito odazivaju na radne akcije, te su vrijedni dionici njihove zajednice.

(www.radioslatina.hr)

Skip to content