Zahvaljujući županu Tolušiću i gradonačelniku Roštašu započeli su radovi na izgradnji nove zgrade Područne škole u Gornjem Miholjcu

Župan Tolušić i gradonačelnik Roštaš obišli radove u OŠ E. Kumičića
29.09.2014.
Oliver Kranjčić novi je đakon u župi sv. Josipa
30.09.2014.
Župan Tolušić i gradonačelnik Roštaš obišli radove u OŠ E. Kumičića
29.09.2014.
Oliver Kranjčić novi je đakon u župi sv. Josipa
30.09.2014.

Zahvaljujući županu Tolušiću i gradonačelniku Roštašu započeli su radovi na izgradnji nove zgrade Područne škole u Gornjem Miholjcu

U slatinskom prigradskom naselju Gornji Miholjac danas je održana svečanost polaganja temeljnog kamena za izgradnju nove zgrade Područne škole koja se nalazi u sastavu Osnovne škole Eugena Kumičića. Na svečanosti su uz Tomislava Tolušića, župana Virovitičko-podravskog, Ivana Roštaša, gradonačelnika Grada Slatine, te Božicu Majhen, ravnateljicu slatinske OŠ, prisustvovali i Ana-Marija Petin, predsjednica županijske Skupštine, Sanja Bošnjak i Igor Pavković, zamjenici župana, Robertino Repić, predsjednik slatinskog Gradskog vijeća, te načelnici općina, ravnatelji škola i ustanova, pročelnici i ostali gosti s područja županije. Izgradnja škole započeta je na inicijativu župana Tolušića u čijem je mandatu do sada izgrađeno i obnovljeno više od 30 škola i 5 školskih sportskih dvorana. Prilikom svog obraćanja gostima ravnateljica Božica Majhen je rekla:
– U ovom lijepom školskom dvorištu počet će nicati nova školska zgrada za neke nove klice, za neku novu xyz generaciju, i to sve zahvaljujući vrijednoj ekipi Virovitičko-podravske županije na čelu sa županom Tomislavom Tolušićem u suradnji s gradonačelnikom Roštašem, te načelnicima i pročelnicima, koji niz godina nastoje dokazati da svako dijete u županiji može i mora imati iste uvijete za školovanje…. Sasvim je sigurno da će u ovoj školi biti učenika i da je investicija izgradnje škole u Gornjem Miholjcu u potpunosti opravdana.

O značenju izgradnje nove školske zgrade u Gornjem Miholjcu kao i u ostalim mjestima Virovitičko-podravske županije govorio je gradonačelnik Roštaš:
– Vjerujem da je to jedinstveni primjer u Republici Hrvatskoj i po modelu i po broju izgrađenih školskih ustanova i da je to za svaku pohvalu. Vrijednost ugovorenih radova je 974.000 kuna, a financiraju je Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina u omjeru 2:1, a rok završetka radova je kolovoz 2015. godine. Koristim ovu prigodu da zahvalim županu Tomislavu Tolušiću i saborskom zastupniku Josipu Đakiću, te svima onima koji su pomogli da se pokrenu radovi i da se sljedeće godine krene u novu školsku zgradu.

Važnost jednake mogućnosti obrazovanja djece iz ruralnih krajeva onima iz urbanih, naglasio je župan Tolušić:
– Ne možemo očekivati da će naša djeca imati bolji i kvalitetniji život ako im ne omogućimo ulaganje u znanje, jer onaj tko je obrazovan ima veća primanja, bolje živi i lakše nađe posao, a to je danas i u budućnosti bitno. Mi činimo sve da djeci omogućimo kvalitetnije školovanje pogotovo u ruralnim krajevima jer oni imaju jednako pravo na to kao i oni iz urbanih područja. Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiju i Gradu Slatini koji sufinancira izgradnju, za manje od godinu dana djeca će dobiti novu školu. Nadam se da će to biti novi početak ovog mjesta i da će se ona tokom godina pomlađivati i razvijati. Na ovome nećemo stati, puno toga smo napravili, ima još nešto ovakvih objekata i u idućih nekoliko godina i njih ćemo obnoviti ili napraviti nove i tako podići razinu obrazovnog sustava u našoj županiji na jednu zavidnu razinu.

Temeljni kamen zajedno su položili župan Tolušić, gradonačelnik Roštaš i ravnateljica Majhen, čime su službeno započeli radovi na izgradnji nove školske zgrade čime će se značajno unaprijediti standard obrazovanja na slatinskom području. Riječima Darija Šimića, župnika župe sv. Barbare u Sladojevcima, blagoslovljeni su radovi, a svečanosti su pridonijeli učenici škole izvevši prigodni program. (icv.hr)

httpv://www.youtube.com/watch?v=L_w1CPN__RA

Skip to content