Zahvala gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića

Denis Ostrošić službeno preuzeo dužnost gradonačelnika Grada Slatine
08.06.2017.
Korak bliže do bolje i brže povezanosti s ostatkom Hrvatske: Donesena Odluka o financiranju Analize izvedivosti od prometnom pravcu Čvor Sveta Helena do granice Republike Mađarske
08.06.2017.

Zahvala gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića

U prostorijama Gradske uprave Grada Slatine gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić nakon službenog preuzimanja dužnosti obratio se putem medija građanima Slatine:

„Upravo je završila primopredaja dužnosti gradonačelnika Grada Slatine. Moji zamjenici, gđa Sanja Mrzljak Jovanić, gospodin Bojan Plantak i ja preuzeli smo dokumente i izvješća već prema protokolu.

Zajedno s našim timom, a to su ljudi kojima vjerujemo, želimo promijeniti budućnost Slatine. Prvi i najveći korak na tom putu koji neće biti nimalo lak, već su učinili građani Slatine poklonivši nam povjerenje jer oni kao i mi nose Slatinu u srcu.

Vjerujemo da zajedno možemo početi rješavati brojne probleme. Da bi se naša priča i vizija, koju imamo i koju smo vam tijekom kampanje predstavljali i pokrenuli, trebat će neko vrijeme. No s njom započinjemo već danas u Gradskoj upravi, a nastavljamo idućih dana prvom sjednicom Gradskog vijeća Grada Slatine i planiranjem sastanaka s našim gospodarstvenicima, jer su nam odmah u fokusu gospodarske teme…

Potom će uslijediti susreti s našim obrtnicima i drugim važnim čimbenicima  ovoga Grada. Paralelno ćemo započeti interakciju s mjesnim odborima i svim gradskim ustanovama i tvrtkama. Moramo provesti i reviziju poslovanja Grada kako bismo stekli potpuni uvid u trenutačno stanje.

Evo tek nekih od prvih manjih koraka kojima također želimo komunikaciju na nivou cijelog Grada podići na višu razinu:

  • Uvođenje tjednog Kolegija s pročelnicima
  • Uvođenje Dana otvorenih vrata Grada, tj. susreta građana s gradonačelnikom i zamjenicima (dva puta mjesečno)
  • Objava kontakata naših vijećnika koji će biti na dispoziciji građanima

 

Bit ćemo puno pristupačniji i zainteresiraniji za svakodnevne probleme naših građana. Svu svoju energiju, usmjerit ćemo ka dobrobiti svih nas. Preko noći se neće ništa posebno i značajno dogoditi no radit ćemo na pomacima koji će uskoro biti vidljivi.

Pozivam pročelnike i sve djelatnike Gradske uprave, i sve djelatnike svih gradskih tvrtki i ustanova da budu prije svega kooperativni posebice u ovim prvim koracima. Od svih očekujem kvalitetnu suradnju kako bismo postali uspješni, zadovoljni i sretni!

Dragi sugrađani! Naša vrata bit će otvorena za sve vaše inicijative, za sve probleme koje mislite da možemo riješiti.

Naročito pozivam mlade i obrazovane da se aktivno uključe u pokretanje projekata, realiziranje programa i uopće  u kreiranje života u ovoj našoj prekrasnoj, maloj, ali nažalost zapuštenoj zajednici, koja se nalazi u takvom prirodnom okruženju i s takvim gospodarskim i inim potencijalima na koje su mnogi bili ljubomorni.

I bit će opet.

Presudno  nam je osnažiti naše razvojne agencije kako bismo, u Županiji koja prednjači u povlačenju sredstava iz EU fondova, bili uskoro barem ravnopravni s drugima, a cilj nam je u konačnici biti i najbilji. Čeka nas puno posla, moramo pokrenuti naše potencijale i mrtve kapitale, brendirati ono najbolje što imamo i omogućiti nova zapošljavanja.

Dostojanstveno, sa Slatinom u srcu, živjeti i raditi zajedno. Za mladost koja je najveće bogatstvo Grada!

Hvala vam!

Gradonačelnik Grada Slatine,

Denis Ostrošić”

Skip to content