Vrlo uspješna 2019. godina Gradske razvojne agencije Slatine

Plan razvoja turizma Grada Slatine za razdoblje 2020. – 2027. godine
20/12/2019
Produženo radno vrijeme ugostitelja povodom obilježavanja božićnih i novogodišnjih blagdana
20/12/2019

Vrlo uspješna 2019. godina Gradske razvojne agencije Slatine

Završetak kalendarske godine prilika je da se „podvuče crta“ i zbroji postignuto pa se i u Gradskoj razvojnoj agenciji Slatine ovih dana zbrajaju rezultati.

– Poslije 2018. godine, koja je bila vrlo uspješna, brojke kazuju da u 2019. godini imamo još više razloga za zadovoljstvo. Napisali smo 87 projektnih prijava za klijente u ukupnoj vrijednosti od 34.421.209,34 kn. Posebno nas veseli podatak da je od svih prijava čak 15 napisano za Grad Slatinu, bilo da je Grad bio prijavitelj projekta, partner na projektu ili su projekti bili od važnosti za Grad, primjerice projekti pisani za udruge Grada Slatine. S Gradom Slatina surađivali smo i na izradi Programa mjera razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine, pripremi Intervencijskog plana Grada Slatine te pripremnim radnjama za izradu Koncepta pametnih gradova za Grad Slatinu, – istaknula je ravnateljica GRAS-a Teodora Fišer.

Inače u GRAS-u je organizirano i održano 19 radionica i predavanja za slatinske poduzetnike, za nezaposlene te za učenike srednjih škola u ukupnom trajanju od 40 dana, a djelatnice GRAS-a sudjelovale su na 41-noj edukaciji.

Isto tako u 2019. godini GRAS je uspješno okončao provedbu dvaju vlastitih projekata, a kao partner surađivao je i na provedbi tri projekta prijavitelja Virovitičko-podravske županije, Poduzetničkog inkubatora VPŽ i Razvojne agencije VIDRA.

GRAS je sudjelovao i u provedbi pilot projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Uz to su djelatnice GRAS-a nadgledale i provedbu 60 projekata za klijente.

O aktualnostima u radu GRAS-a objavljeno je 29 članaka na portalu Radio Slatine i Grada Slatine, te 2 članka u Glasu Slavonije i 1 u regionalnom izdanju Večernjeg lista.

U 2019. godini Gradska razvojna agencija Slatine izradila je i novu, pregledniju web stranicu, te ažurirala službene akte GRAS-a, a savjetovala je više od 200 poduzetnika s područja Grada Slatine i okolice.

GRAS Team je uz zahvalu na ukazanom povjerenju svojim klijentima u nadi daljnje suradnje svima zaželio sretan Božić i uspješnu Novu godinu.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content