VPŽ izdala građevinsku dozvolu Općini Suhopolje za samo sat vremena

Taekwondo klub Slatina – upis novih članova
17.09.2015.
Centar za poduzetništvo Grada Slatine ostvaruje zavidne rezultate
18.09.2015.

VPŽ izdala građevinsku dozvolu Općini Suhopolje za samo sat vremena

Virovitičko-podravska županija izdala je u četvrtak, 17. rujna, građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije Hrvatskog doma u Suhopolju u roku od samo sat vremena. Investitor, Općina Suhopolje i projektant Quantum studio d.o.o. Virovitica, tijekom pripremnih radnji i u fazi izrade Glavnog projekta informirali su se u županijskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša te ujedno ishodili i obavijest o potrebnim potvrdama glavnog projekta.

Obzirom na molbu investitora za ubrzanjem postupka, djelatnici Upravnog odjela pregledali su predanu dokumentaciju nakon predaje zahtjeva, utvrdili da je isti uredan te izdali e-dozvolu za samo sat vremena.

Dozvola je izdana u elektroničkom programu “e-dozvola” koji je Virovitičko-podravska županija počela primjenjivati od 1. lipnja 2014. Izdavanje e-dozvola u tako kratkom roku moguće je ukoliko stranke uz zahtjev predaju zakonom propisanu dokumentaciju, usklađenu sa zakonskim i podzakonskim aktima i važećom prostorno-planskom dokumentacijom te u trenutku predaje kompletiranog zahtjeva osiguraju dolazak svih stranaka u postupku, što predstavlja zakonom propisanu proceduru.

– Današnjim izdavanjem građevinske dozvole u roku sat vremena Virovitičko-podravska županija još je jednom pokazala kako ima najmanju, a najefikasniju županijsku upravu u RH. Projekt rekonstrukcije Doma u Suhopolju će u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA biti prijavljen na natječaj za podmjeru 7.4 Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. – naglasio je župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.

– Vrijednost rekonstrukcije Hrvatskog doma u Suhopolju je oko 7 milijuna kuna, a s obzirom da je završena kompletna potrebna dokumentacija projekt ćemo aplicirati na fondove EU. Zahvalio bi Virovitičko-podravskoj županiji, tvrtki Quantum studio i Županijskoj upravi za ceste VPŽ koji su svi dali doprinos kako bi građevinska dozvola bila ishođena u što kraćem roku – rekao je načelnik općine Suhopolje Marijan Brlek.

Obnovom mjesnog u samom centru općine nalazit će se prekrasno zdanje koje će zasigurno utjecati na povećanje kvalitete života lokalnog stanovništva. (www.vpz.hr)

IMG_7668

PROCELJA-1

PROCELJA-2

Skip to content