Vožnjom biciklima pušten u promet kružni tok u središtu Slatine

Grad Slatina domaćin 14. međunarodnog dječjeg festivala duhovne glazbe – SlatinaFest
11.05.2013.
Ivan Roštaš prisustvovao 3. susretu Matice umirovljeničkih udruga VPŽ
12.05.2013.

Vožnjom biciklima pušten u promet kružni tok u središtu Slatine

Na Trgu svetog Josipa u Slatini održana je svečanost puštanja u promet kružnog toka zahvaljujući kojemu će se povećati sigurnost i protočnost prometa u središtu grada. Inicijativu za uređenje pokrenuo je Grad Slatina, a u realizaciji su sudjelovali još i Županijska uprava za ceste i Hrvatske ceste. Vrijednost radova je oko 500.000 kuna, a izvođač je bila tvrtka Ceste Bjelovar. Svečanosti su, između ostalih, nazočili i saborski zastupnici Tomislav Karamarko i Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš.

U svome obraćanju gradonačelnik Roštaš naglasio je da nakon izgradnje slatinske obilaznice i postavljanja kružnog toka na Trgu svetog Josipa, te izgradnjom mini-obilaznice u Medincima znatno povećana protočnost prometa u Slatini, kao i njegova sigurnost, dok je teretni promet izmješten iz središta grada. Na kraju obraćanja gradonačelnik je zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

Župan Tomislav Tolušić naglasio da je regulacija prometa kroz kružni tok bila nužnost kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu, te da najveću zaslugu u realizaciji projekta imaju Grad Slatina i gradonačelnik Ivan Roštaš. Župan je dodao da je Virovitičko-podravska županija uvijek na usluzi Gradu Slatini, te da na podršku u radu mogu računati.

Kružni tok blagoslovio je župnik Župe svetog Josipa Vladimir Škrinjarić, a vožnjom biciklima simbolično su ga pustili u promet državni prvaci u krosu, učenici Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine. Nakon puštanja u promet kružnog toka Gradonačelnik Ivan Roštaš obišao je zajedno sa saborskim zastupnicima Tomislavom Karamarkom i Josipom Đakićem, te županom Tomislavom Tolušićem novo postrojenje vodocrpilišta u Medincima. (saltina.hr)

Skip to content