Informativna radionica “Bottom-up”
21.07.2015.
Koncerti Marijana Bana i Šime Jovanovca za Dan Grada Slatine
21.07.2015.

Vježbalište na Javorici

Udruga mladih Krik, Klub urbane kulture i Biciklistički klub Slatina zajedničkim su snagama jučer, 20. srpnja 2015., postavili vježbalište na otvorenom koje se nalazi na obali jezera Javorica.

U sklopu vježbališta postavljeno je šest sprava koje su na raspolaganju svim građanima. Vježbalište/teretana na otvorenom dio je Građanske akcije Sportsko-rekreacijska zona Bunarić – Javorica koju financiraju Zaklada Slagalica i Grad Slatina.

Članovi Udruge mladih Krik, Kluba urbane kulture i Biciklističkog kluba Slatina ovom akcijom postavlili su poučnu stazu između Bunarića i Javorice na kojoj se može upoznati s bogatstvom flore i faune ovog područja te saznati mnogo zanimljivih informacija. Također su započeli označavanje planinarskih i pješačkih staza prema pravilima Hrvatskog planinarskog saveza, uredili biciklističku stazu, te postavili teretanu na obali jezera Javorica. Ovim projektom članovi spomenutih udruga su započeli sa promoviranjem zone Bunarić – Javorica u sportsko – rekreativne svrhe.

Osim članova tri udruge u aktivnostima su sudjelovali i članovi HGSS – Stanice Orahovica, Karate klub ”Shorinji kempo” Slatina i drugi volonteri koji su entuzijastičnim radom ostvarili ovaj projekt. U realizaciji projekta sudjelovalo je 30 – ak volontera koji su odradili 228 sati. Sprave je izradila tvrtka Unimont d.o.o. Slatina, a svoju suglasnost za postavljanje sprava dali su Hrvatske Vode i Grad Slatina.

no images were found

Skip to content