Vježba zaštite i spašavanja „Križnica 2015“

Međužupanijska smotra violinista u Osnovnoj glazbenoj školi Slatina
20.03.2015.
Slatinski osnovci najbolji na natjecanju iz biologije
21.03.2015.
Međužupanijska smotra violinista u Osnovnoj glazbenoj školi Slatina
20.03.2015.
Slatinski osnovci najbolji na natjecanju iz biologije
21.03.2015.

Vježba zaštite i spašavanja „Križnica 2015“

Virovitičko-podravska županija, u sklopu EU projekta ACHELOUS, organizira vježbu pod nazivom „Križnica 2015“. Vježba će se provesti u srijedu 25. ožujka s početkom u 13,00 sati u blizini naselja Križnica (kod mosta).

Tema vježbe je provođenje evakuacije stanovništva i stoke iz mjesta Križnica nakon naglog porasta vodostaja rijeke Drave, te sposobnost djelovanja službi za zaštitu i spašavanje na samoj rijeci.

Cilj ove simulacije je provjera osposobljenosti lokalnih vlasti za upravljanje, organiziranje i izvršavanje operacija u slučajevima poplave te edukacija stanovništva kako se ponašati u slučaju katastrofe.

Sudionici vježbe su: Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, Postrojbe opće namjene Općine Pitomača, postrojbe Hrvatskih voda – VGI Virovitica, Policijske uprave Virovitičko-podravske, ekipe Gradskog društva Crvenog križa Virovitica i Slatina, ekipa Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Virovitica – ŽC 112, HGSS-a Stanice Orahovica, tima MP5 112 i Veterinarske stanice Pitomača.

Zapovjedništvo vježbe „KRIŽNICA 2015“ upoznat će javnost o samoj vježbi, a Virovitičko-podravska županija osigurat će provedbu Plana protokolarnog i promidžbenog osiguranja vježbe.

Plan mjera zaštite i osiguranja na vježbi izrađen je na osnovu mogućih uvjeta za izvođenje vježbe i potreba za provođenje mjera zaštite ljudstva i materijalnih dobara i tajnosti u toku izvođenja vježbe, dok će se materijalna i tehnička sredstva potrebna za provedbu vježbe osigurati iz redovitih sredstava sudionika, a dio troškova će biti financiran iz projekta ACHELOUS.

Virovitičko-podravska županija sudjeluje u projektu ACHELOUS uz još 8 partnera iz 7 zemalja: Italije, Rumunjske, Grčke, Bugarske, Makedonije i Mađarske. Opći cilj projekta je poboljšati komunikaciju i funkcioniranje civilne zaštite , u cilju planiranja aktivnosti fokusiranih na smanjivanje štetnog djelovanja uzrokovanih vodom. (www.vpz.hr)

Skip to content