Visoka škola dobila potporu od 96.500 kn za projekt Studentskog doma

DND-u Slatina priznanje za primjere dobre prakse uključivanja volontera
05.12.2014.
Svečano otvoren ovogodišnji Božićni sajam u Slatini
05.12.2014.
DND-u Slatina priznanje za primjere dobre prakse uključivanja volontera
05.12.2014.
Svečano otvoren ovogodišnji Božićni sajam u Slatini
05.12.2014.

Visoka škola dobila potporu od 96.500 kn za projekt Studentskog doma

Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici dobila 96.500,00 kn za pripremu projekta studentskog doma za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je 1. prosinca Odluku o dodjeli financijskih sredstava za pripremu projekata izgradnje ili rekonstrukcije objekata studentskog smještaja čija bi se provedba mogla financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u programskom razdoblju 2014.-2020., za prijave pristigle na Javni poziv za prijavu projekata koji je zatvoren 21. studenoga 2014.

Na Javni poziv pristiglo je 10 prijedloga projekata. Povjerenstvo za provedbu Javnoga poziva provelo je administrativnu provjeru zaprimljenih prijedloga projekata i utvrdilo da tri prijedloga projekata nemaju urednu dokumentaciju te da se ne mogu ocijeniti u ovome Javnome pozivu. Ostalih sedam prijava ocijenjeno je sukladno Ocjenjivačkim kriterijima za odabir projektnih prijedloga i utvrđena je rang-lista na temelju koje su raspodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 3.000.000,00 kn.

Razvojna agencija VIDRA, zajedno sa Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, sudjelovala je u pripremi projektne prijave Studentski dom u Virovitici, čiji je prijavitelj Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici.

Studentski dom u Virovitici nalazi se na drugom mjestu rang liste sa 21 bodom. Odobrena sredstva za pripremu projekta za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 96.500 kn. Tim novcem financirat će se izrada studije izvodljivosti i analize troškova i koristi (CBA).

Realizacijom ovog projekta Virovitica će dobiti studentski kompleks koji čine Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici, studentski restoran i caffe “Škola” bar te studentski dom. (ravidra.hr)

Skip to content