Virovitičko-podravskoj županiji odobren projekt energetske obnove Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina vrijedan 3 milijuna kuna

Održane kvalifikacije za Božićni turnir u hrvanju
21.11.2015.
Uređuju se stabla u Parku 136 slatinske brigade
23.11.2015.
Održane kvalifikacije za Božićni turnir u hrvanju
21.11.2015.
Uređuju se stabla u Parku 136 slatinske brigade
23.11.2015.

Virovitičko-podravskoj županiji odobren projekt energetske obnove Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina vrijedan 3 milijuna kuna

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Virovitičko-podravskoj županiji za sufinanciranje projekt „Energetska obnova osnovne škole Eugena Kumičića Slatina“. Županija je u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA ovaj projekt prijavila na Otvoreni poziv – Pilot projekt Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Od ukupno prijavljenih prihvatljivih troškova u iznosu od 3,2 milijuna kuna, Županiji je odobren iznos od 3 milijuna kuna. Cilj projekta „Energetska obnova osnovne škole Eugena Kumičića Slatina“ je kroz rekonstrukciju elektroinstalacija, zamjenu rasvjetnih tijela, promjenu vanjske stolarije te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade, osigurati uvjete za smanjenje utroška energije i štetnih emisija CO2.Ovaj pilot projekt odvija se u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u kojem Hrvatska za projekte povećanja energetske učinkovitosti zgrada ima na raspolaganju od 2014. do 2020. godine 311 milijuna eura.
– Kroz ovaj projekt osigurat ćemo uštede energenata zahvaljujući čemu će se ta sredstva nadalje koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja, što nam je jedan od prioriteta. Također, time će se ujedno povećati i kvaliteta samog objekta te će učenicima i djelatnicima biti ugodniji boravak i rad u tim prostorima. Projektima poput ovoga dokazujemo da je Virovitičko-podravska županija postala lider u energetskoj učinkovitosti u Hrvatskoj, što će najbolje pokazati konkretne uštede, a odlična suradnja s Razvojnom agencijom VIDRA i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i u budućnosti će rezultirati projektima kojima ćemo nastaviti ulaganja i korištenje obnovljivih izvora energije na inovativan način – naglasio je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.

Natječaj je otvoren od 19. lipnja do 31. prosinca  2020. godine, a bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti 50.000.000,00 kuna. (www.vpz.hr; www.strukturnifondovi.hr)

Skip to content