Virovitičko-podravska županija Uvijek otvorenih vrata – Predstavljen novi vizualni identitet

Slatinske ”Maškare” bit će održane 23. veljače
21.01.2014.
Badminton ekipe OŠ Eugena Kumičića predstavljaju VPŽ
23.01.2014.

Virovitičko-podravska županija Uvijek otvorenih vrata – Predstavljen novi vizualni identitet

U konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora u Virovitici predstavljen je novi Vizualni identitet Virovitičko-podravske županije. Predstavljanju su, uz župana Tomislava Tolušića, prisustvovali zamjenici župana Sanja Bošnjak, Zdravko Dijaković i Igor Pavković, pročelnici Županijskih upravnih odjela i ravnatelji institucija, predstavnici tvrtke Manasteriotti∞Marić iz Zagreba te predstavnici medija.

Novi slogan – Virovitičko-podravska županija Uvijek otvorenih vrata – osmislila je mlada ekipa tvrtke Manasteriotti∞Marić koja značenje slogan objašnjava sljedećim: Virovitičko-podravska županija mjesto je dodira Istočne i Središnje Hrvatske, mjesto na kojem se sljubljuju pitoma Slavonija i vesela Podravina, gdje se Hrvatska spaja s prijateljskom susjednom Mađarskom. Izmjenjuju se skladno nizina i visina; brdovito planinski jug sa žitnim poljima podravske ravnice na sjeveru; zelene guste šume sa zlatnim poljima žita. Ova županija je mjesto spajanja, a ne razdvajanja, spona i karika koja je stoljećima spajala prirodu, zemlje, regije i ljude. Čak i ime Virovitica, koje po nekim tumačenjima znači “mala vrata”, kao da poziva svakoga da uđe, da otkrije županiju i da se osjeća dobrodošao, kao kod kuće. Nije stoga ni čudo da su i stanovnici ove županije tako topli i srdačni ljudi, gostoljubivi i društveni, čija su vrata i srca uvijek otvorena svim došljacima.

Župan Tomislav Tolušić na predstavljanju rekao je da stari vizualni identitet županije, iako je imao dobar dizajn, nije bio dovoljno prepoznatljiv te će novi biti u korak s vremenom. Naglasio je kako će se pri odabiru promotivnih proizvoda, na kojima će stajati novi logo županije, birati prvenstveno oni s područja Virovitičko-podravske županije.

Virovitičko-podravska županija – Uvijek otvorenih vrata

Opis loga: Otvorena vrata su simbol ulaska, radoznalosti i poziv na otkrivanje i istraživanje županije. Kroz vrata se vide žitna polja s izlazećim suncem. Polja su simbol prirode kojim županija obiluje. Sunce predstavlja optimizam. boje su tople i prijateljske, u skladu s medarskom tradicijom županije.

Skip to content