Virovitičko-podravska županija još jednim uspješnim projektom osigurala 2,4 milijuna kuna za pomoćnike u nastavi

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nazočit će svečanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije
03.09.2015.
03.09.2015.
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nazočit će svečanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije
03.09.2015.
03.09.2015.

Virovitičko-podravska županija još jednim uspješnim projektom osigurala 2,4 milijuna kuna za pomoćnike u nastavi

U srijedu, 2. rujna, u maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je konferencija za novinare na temu pomoćnika u nastavi. Konferenciji su nazočili župan Tomislav Tolušić, pročelnica UO za prosvjetu. kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac i ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric. Naime, Županija je još jednim uspješnim projektom osigurala 2,4 milijuna kuna za 79 pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama s područja županije. Projekt je prijavljen u suradnji s VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Zahvaljujući ovim sredstvima koja su osigurana iz Europskog socijalnog fonda, Virovitičko-podravska županije zaposlit će 79 pomoćnika u nastavi na razdoblje od godinu dana. Nadamo se da ćemo time omogućiti djeci koja te pomoćnike trebaju kvalitetniji rad u školi, kvalitetnije učenje i nadamo se, u budućnosti kvalitetniji i uspješniji život – rekao je župan Tomislav Tolušić.

Projekt za osiguranje pomoćnika u nastavi prijavljen je na Javni poziv Ministarstva, znanosti, obrazovanja i športa s ciljem da se kroz suradničko podučavanje učenicima pruži mogućnost za potpuno uključivanje u odgojno-obrazovni proces te tako doprinese sustavu socijalizacije, kao i razvoju vještina i sposobnosti.

Kroz ovaj projekt učenici s područja Virovitičko-podravske županije, kojima je na ovaj način osiguran rad u redovnom sustavu, imat će mogućnost boljeg uključivanja u uvjete života i rada koji čine njihovu svakodnevicu. Kroz ostvarenje cilja u kojem je naglasak na suradničkom ponašanju, nadamo se da ćemo ostvariti bolji razvoj njihovih vještina te ih osnažiti u obnavljanju svakodnevnih obaveza – istaknula je pročelnica Vesna Šerepac.

Novac za provedbu projekta osiguran je u Europskom socijalnom fondu, a odobravanjem gotovo maksimalnog broja pomoćnika Virovitičko-podravskoj županiji, očekuje se da će i indikatori u provedbi biti maksimalno zadovoljeni u skladu s postavljenim mjerama.

Ovo je jedan u nizu projekata koje smo s našim osnivačem, Virovitičko-podravskom županijom ove godine uspjeli dobiti. Naime, ovo je 4. projekt koji je odobren iz Europskog socijalnog fonda tako da smo u posljednjih nekoliko mjeseci došli do svote od 10 milijuna kuna koja se direktno tiče školstva – naglasio je ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric.(www.vpz.hr)

Skip to content