Viroexpo posjetilo ukupno 23.400 posjetitelja – subota najposjećenija u povijesti sajma

Slatina otvara suradnju s nizozemskim stručnjacima u stakleničkoj proizvodnji
27.01.2014.
Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2014./2015.
29.01.2014.

Viroexpo posjetilo ukupno 23.400 posjetitelja – subota najposjećenija u povijesti sajma

U periodu od 24. do 26. siječnja 2014. u Virovitici je održan 19. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo koji je okupio do sada rekordni broj izlagača, čak 782. Na sajmu su sudjelovali izlagači iz 25 zemalja svijeta, a Zemlja partner bila je Kraljevina Nizozemska. Viroexpo je ukupno obišlo 23.400 posjetitelja, a subota je bila najposjećeniji dan u povijesti sajma, kada je sajmom prošlo ukupno 10.600 posjetitelja.

Događanja vezana uz sajam započela su u četvrtak Gospodarskim forumom na kojemu je predstavljena Zemlja partner Kraljevina Nizozemska te izložbom fotografija poznatog nizozemskog fotografa Berta Teunissena. U petak 24. siječnja sajam je svečano otvorio ministar Gordan Maras, a u nastavku dana održana su brojna stručna predavanja u organizaciji Veleposlanstva Nizozemske.

Subota je bila najposjećeniji dan, podijeljeno je ukupno 4500 porcija lovačkog paprikaša, održana su brojna stručna predavanja, a na sajamskoj pozornici održan je bogat kulturno-umjetnički program. Potpisana je i Izjava o suradnji Virovitičko-podravske županije i kosovskih općina Orahovac i Shtimje.

Slično je bilo i u nedjelju, kada je umjesto lovačkog posjetiteljima podijeljen fiš paprikaš i šaran na rašljama, a na pozornici održan zabavni program iz kojeg valja izdvojiti vatreni nastup Plesnog centra «Creative box» Martine Presečan.

Podsjetimo se, pokrovitelji 19. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo bili su Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Organizatori i pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije. Tehnički realizator sajma je tvrtka Viroexpo d.o.o.. (vpz.hr)

Skip to content