VIDEO: VPŽ postaje središte biciklističkog turizma kontinentalne Hrvatske

Sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u 2014
15.09.2014.
Održana završna konferencija projekta ICT4SCF
15.09.2014.
Sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u 2014
15.09.2014.
Održana završna konferencija projekta ICT4SCF
15.09.2014.

VIDEO: VPŽ postaje središte biciklističkog turizma kontinentalne Hrvatske

Do kraja 2014. godine Virovitičko-podravska županija trebala bi postati središte biciklističkog turizma kontinentalnog dijela Hrvatske. Zahvaljujući projektima koje sufinancira Europska unija, bit će uređeno više od 600 km biciklističkih staza, a zaštićeni spomenik kulture, Kurija Janković u Kapela Dvoru, po završetku radova na obnovi postat će turističko-edukativni centar. Tako će Kurija ponovno zasjati starim sjajem nakon desetljeća propadanja.

”Turizam je u Virovitičko-podravskoj županiji poprilično nerazvijen iako imamo puno potencijala i nadam se da će upravo ovo biti polazna točka za razvoj svih tih potencijala u turizmu koje ova županija ima” istaknuo je župan Tomislav Tolušić.

Ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – VIDRA, Natalija Havidić, naglasila je kako će kroz projekt „Drava4Enjoy“ biti označeno 50-ak km biciklističkih staza. U planu je i niz marketinških aktivnosti kao što je izrada vodiča za bicikliste te izrada GPS aplikacija.

„Projekt Drava4Enjoy, kao i projekt „Biciklističke staze uz Dravu“ predstavlja mrežu biciklističkih staza zahvaljujući kojoj bi Virovitičko-podravska županija trebala postati ciklo-turističko središte u regiji” naglasila je Martina Jakelić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice VPŽ.

U sklopu projekta Drava4Enjoy Virovitičko-podravska županija organizira u subotu 20. rujna biciklistički maraton na relaciji Szentlorinc – Virovitica. Start maratona je s novoobnovljene biciklističke staze u Szentlorincu u 7,00 sati. Dolazak u Viroviticu, u dvorišni prostor Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, očekuje se oko 13,00 sati.

Podsjetimo, u sklopu prekograničnog projekta “Expirience and enjoy the Drava valley by bicycle” čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija u tijeku su završni radovi na obnovi kurije Janković u Kapela Dvoru. Projekt akronima Drava4Enjoy najveći je projekt u Trećem pozivu za prijavu projekata za financiranje bespovratnim EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska te je ujedno i najveći projekt turističke infrastrukture cijelog Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Vrijednost projekta iznosi 2.115.972,33 EUR, dok ukupni iznos EU sufinanciranja iznosi 1.798.575,23 EUR. Partneri na projektu su Grad Szentlörinc i Razvojna agencija Vidra. (vpz.hr)

httpv://www.youtube.com/watch?v=JaMu4rLZijk

Skip to content