Vatrogasna zajednica grada Slatine održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Započeli radovi na rekonstrukciji Društvenog doma u Donjim Meljanima
05/04/2019
Hrvatski domobrani obilježili 75. obljetnicu Krvavog slatinskog Uskrsa
07/04/2019

Vatrogasna zajednica grada Slatine održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Vatrogasna zajednica Grada Slatine jučer je održala redovnu izvještajnu godišnju skupštinu koju je otvorio predsjednik Branko Belošević pozdravljajući nazočne goste; zamjenicu gradonačelnika Grada Slatine Sanju Mrzljak Jovanić, predsjednika VZ VPŽ Željka Palkovića, predstavnika MUP-a, Ravnateljstva civilne zaštite Josipa Joba,  predsjednika Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Slatina Dragana Jovanića, zapovjednika VZG Slatine Stjepana Venusa, zapovjednika VZ Pitomača Zdravka Frasa i zamjenika zapovjednika VZG Orahovice Darka Šrameka.

Izvješće o radu slatinske Vatrogasne zajednice za 2018. godinu podnio je predsjednik Branko Belošević u kojem je između ostaloga spomenuo ciljeve i djelatnosti koje zajednica ostvaruje za svoje članice, odnosno Dobrovoljna vatrogasna društva Slatina, Bakić, Sladojevci, Kozice, Donji Meljani, Golenić, Sladojevački Lug i Javnu vatrogasnu postrojbu grada Slatine.
U sklopu izvješća našli su se i iscrpni podaci s vatrogasnih natjecanja svih desetina koje su nastupile i ostvarile značajne rezultate na čemu im se ujedno zahvalio i čestitao. Isto tako za vrijeme pojačanih mjera zaštite od požara organizirana su dežurstva po DVD-ima koji su prema Programu aktivnosti pojačanih mjera značajnih za RH raspoređeni na priobalje u 6 smjena po 15 dana.
Tijekom prošle godine vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe su intervencijski djelovali 190 puta, na 23 požara, 32 tehničke intervencije i 135 ostalih intervencija poput prijevoza vode. U odnosu na prethodnu godinu broj požara je  smanjen za 21 dok je broj tehničkih intervencija povećan za 1 intervenciju.
U 2018. godini ističe se i nabava tri vatrogasna vozila, auto-ljestvi od 30m, auto-cisterne za pitku vodu i gašenje požara, te transportera za prijevoz vatrogasaca i opreme.
Belošević je zaključio kako su unatoč vrlo teškoj i napornoj godini, izvršene gotovo sve postavljene operativne zadaće i ostale aktivnosti, te se zahvalio svim članovima DVD-a i JVP, Zapovjedništvu, članovima Upravnog i Nadzornog odbora, kao i Gradu Slatini na pomoći i podršci u ostvarivanju financijske konstrukcije te pomoći u razvoju vatrogastva i zaštite od požara.

Financijsko izvješće za 2018., a potom i prijedlog 1. rebalansa financijskog plana za 2019. godinu podnio je tajnik VZGS Dragan Medvedović, a izvješće Nadzornog odbora i verifikacijske komisije Ivica Bičanić.

Nakon što su sva izvješća jednoglasno usvojena, čestitke na radu u protekloj godini uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju Vatrogasnoj zajednici grada Slatine uputili su predstavnik MUP-a, Ravnateljstva civilne zaštite Josip Job koji je između ostaloga govorio o važnosti promidžbe da se što više mladih uključi u vatrogastvo, zatim predsjednika VZ VPŽ Željko Palković koji je govorio o novom Zakonu o vatrogastvu, uspostavljenoj suradnji s Tirolom i donaciji vozila za potrebe DVD-a, nabavi novih vatrogasnih vozila i opreme, te naglasio važnost usavršavanja i osposobljavanja vatrogasaca, a na tom tragu su i nedavni razgovori predstavnika pet slavonskih županija da se u Našicama otvori škola za vatrogasce budući da ih je na području cijele Hrvatske samo tri.

Zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić istaknula je uspješnu suradnju Grada Slatine i VZG-a gdje najavljeni projekti nisu ostali samo na riječima već su na zadovoljstvo svih i ostvareni. Također je najavljujući nove zajedničke projekte, pozdravila edukaciju i daljnje usavršavanje vatrogasaca s tendencijom rasta podmlatka kojim bi se dodatno ojačalo vatrogastvo, a time i sigurnost građana.

Na kraju je zapovjednik VZG Slatine Stjepan Venus pozdravljajući nazočne pojasnio značaj suradnje vatrogasaca Virovitičko-podravske županije s vatrogascima iz Tirola čijim će se donacijama pojačati opremljenost brojnih DVD-a. Izrazio je nezadovoljstvo odazivom vatrogasaca na usavršavanja i osposobljavanja te ih pozvao da u ovoj godini bude veći odaziv kako bi Vatrogasna zajednica grada Slatine u svom timu imala što veći kadar kvalitetno osposobljenih vatrogasaca spremnih za sve nedaće kako bi osigurali sigurnost građana i njihove imovine.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content