Vatrogasci na usavršavanju gašenja požara u zatvorenom prostoru

Udruga pčelara „Lipa“ Slatina održala Redovnu godišnju Skupštinu
18.02.2018.
Mali bistričani sigurni na putu iz škole uz prijevoz autobusom
19.02.2018.

Vatrogasci na usavršavanju gašenja požara u zatvorenom prostoru

I ove godine Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije organizira usavršavanje vatrogasaca za gašenje požara u objektima, odnosno u zatvorenom prostoru. Obuka je za prvu grupu polaznika održana 17. i 18. veljače uz pomoć simulatora plamenih udara gdje se mogu simulirati prave situacije u gašenju požara zatvorenih prostora.
Za idući vikend planira se odraditi obuka još jedne grupe polaznika, a prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Stjepana Venusa, odaziv DVD-a je jako dobar budući se obuka provodi sa 12 vatrogasaca po grupi kako bi bila što kvalitetnija i učinkovitija.

Vatrogasci ovom obukom postaju spremniji i osposobljeniji za gašenje zahtjevnih požara u zatvorenom prostoru s kojim se članovi  dobrovoljnih vatrogasnih društava inače rijetko susreću, a ovo im je jedan dobar trening gdje mogu vidjeti kako se požar razvija i što se događa u stvarnom požaru u zatvorenom prostoru.

Prvi dio obuke su teoretska predavanja, a drugi rad na terenu sa simulacijama stvarnih požara s prikazom svih mogućih opasnosti koje se mogu pojaviti kod požara u zatvorenom prostoru. Rad i obuku vatrogasaca koji nose kompletnu zaštitnu opremu prati 6 instruktora tako da je za polaznike obuke sigurnost zajamčena.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content