Na Valentinovo u Slatini održane 13. večeri ljubavne poezije

Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Dječjeg vrtića Zeko
15.02.2018.
Predstavljanje Ogranka MH Slatina na Danu Matice hrvatske 2018. u Zagrebu
16.02.2018.

Na Valentinovo u Slatini održane 13. večeri ljubavne poezije

13. večeri ljubavne poezije pod imenom  “Zakon ljubavi nije zapovijed nego poziv na sreću” održane su na samo Valentinovo u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, Matice hrvatske Ogranak Slatina, Turističke zajednice Grada Slatine i UKLA Slatina.
Pjesnike i ljubitelje poezije u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina pozdravila je ravnateljica Ana Knežević te istaknula kako ovo druženje nije samo jedna od brojnih akcija koje se provode da bi se potaklo čitanje, ono je svaki puta drugačije, a knjižnica predstavlja, kako se izrazila, dnevnu sobu naše lokalne zajednice koja će nada se u skoroj budućnosti biti veća s još kvalitetnijim sadržajima.

Savjet mladih Grada Slatine ugodno je iznenadio nazočne prigodnim poklonima koje je uz pomoć Grada Slatine i Turističke zajednice Grada Slatine pripremio povodom Valentinova. Tako je večer ljubavne poezije obogaćena lijepom gestom članova Svjeta mladih čiji je predsjednik Mario Đurinić tom prigodom pozdravio sve okupljene ljubitelje poezije.

Ispred Turističke zajednice Grada Slatine, te u ime gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića i Gradskog vijeća organizatore i sve posjetitelje 13. večeri ljubavne poezije pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija. „Meni je uvijek drago doći u ovaj hram knjige gdje nas domaćinski dočekaju, te čestitam ravnateljici Knežević i njenim suradnicama na svemu što su postigle, uz pomoć Grada Slatine, u nekoliko proteklih mjeseci odnosno na projektu proširenja knjižnice što je iznimno važno za naš grad.“ – rekao je Vrbaslija te pohvalio ustrajnost organiziranja pjesničkih večeri.

Poezija je odgovor i kad postavlja pitanja.
Poezija se piše kad postoji potreba da sačuvamo vlastiti život.
I kad prođe jedan život, i kada umiru ljubavi, one su tu, hrane našu dušu sjećanjima koja su bolna, ali naša.
Vječnu težnju i želju da pored sebe imamo nekoga tko bi bio dio nas, za sva vremena i kada ništa drugo nije važno.
Dakle, danas slavimo ljubav, rekla je predsjednica Matice hrvatske Slatina Zorica Varga najavljujući stihove zavičajnih ali i poznatih domaćih i svjetskih pjesnika koje su naizmjence čitali prisutni pjesnici i ljubitelji lijepe ljubavne riječi uz pratnju glazbenika Fikreta Balića i Dražena Čižeka na klasičnim gitarama. Uz njihove izvedbe ljubavnih, domaćih i stranih hitova, pjesmom je posjetitelje razgalio i Krunoslav Matišić.

Poezija je konkretni izraz ljudskog duha, a srž života emocije.
Da je između ostaloga pjesničko izražavanje ljekovito, te da postoji liječenje koje se zove poetična terapija, odnosno poeto terapija kojom pišući pjesme, svladavamo poteškoće pjevajući o njima, podsjetila je dr. Marija Turk Kuči.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content