Utvrđen konačan prijedlog za financiranje udruga iz proračuna Grada Slatine

Otvoreni postupak javne nabave “Opskrba električnom energijom – zajednička javna nabava” EV. BROJ: 5/20″
19/05/2020
Nastavljaju se radovi na uređenju gradskih parkova
19/05/2020

Utvrđen konačan prijedlog za financiranje udruga iz proračuna Grada Slatine

Nakon provedenog natječaja Grada Slatine za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge za 2020. godinu, Povjerenstvo za stručno ocjenjivanje programa i projekata udruga koji se financiraju sredstvima proračuna Grada Slatine razmotrilo je prijave koje su ispunile formalne uvjete natječaja sukladno kriterijima koji su propisani uputama za prijavitelje, te je donijelo konačan prijedlog za odobravanje financijskih sredstava za svako pojedino prioritetno područje.

Financiranje udruga za 2020. godinu, provest će se kroz četiri kategorije, tako da će i ove godine sredstvima Grada Slatine svoje programe i projekte financirati udruge branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, udruge iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite, udruge u kulturi, te udruge iz ostalih društvenih djelatnost.

Budući da su novonastalom situacijom vezanom uz pandemiju COVID-19 brojni projekti i programi otkazani ili odgođeni zbog nemogućnosti javnih okupljanja i putovanja, Grad Slatina će u ovom prvom dijelu, dodijeliti sredstva za redovnu djelatnost i hladni pogon, a kako budu popuštale mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite, naknadno će se financirati oni programi koji će se moći održati.

Tako su u ovoj prvoj fazi odobrena financijska sredstva sljedećim udrugama:

Udruge branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata

Hrvatski časnički zbor Grada Slatine, HVIDRA Slatina, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina-Orahovica,  Udruga maratonaca VPŽ „Glasnici istine“, Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ, ZUiČ HVIDR-a VPŽ i GO UHDDR Grada Slatine.

Udruge iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite

Udruga umirovljenika Slatina, Udruženje klubova liječenih alkoholičara Slatina, Udruga osoba s invaliditetom Slatina, Dijabetička udruga Slatina i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina.

Udruge u kulturi

Ogranak Matice hrvatske Slatina, Gradska glazba Slatina, Gradsko pjevačko društvo „Zrinski“ Slatina, Slatinski likovni klub, HKUD Dika Slatina i Foto-video klub Slatina.

Udruge iz ostalih društvenih djelatnosti

Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina, Udruga ratnih veterana „Hrvatski domobran“ Slatina, Društvo „Naša djeca“ Slatina, MK „SPEED“, Udruga mladih KRIK Slatina, LAG „MARINIANIS“, Airsoft klub Slatina, Udruga pčelara „LIPA“ Slatina, Udruga MOTIV Slatina, AUM Slatina, LIONS club Slatina, Biciklistički klub Slatina, Odred izviđača Lisice Slatina, Udruga za obrazovanje i održivi razvoj i Streljački klub „Miholjac“ Gornji Miholjac.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content