Uspješno provedena pokazna vježba Iskra 2016

Polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske
08/10/2016
Svečano otvoren novouređeni balkon slatinskog kina
13/10/2016

Uspješno provedena pokazna vježba Iskra 2016

U utorak, 11. listopada u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Slatini provedena je pokazna vježba evakuacije u slučaju požara  pod nazivom “Iskra 2016”. Vježbom je koordinirao Područni ured za zaštitu i spašavanje Virovitica a učinci vježbe su sljedeći: U ovoj vježbi je bilo evakuirano 507 učenika i osoblja OŠ Josipa Kozarca, učestvovalo je 15 vatrogasaca sa  četiri motorna vozila, zatim pripadnici MUP-a sa dva vozila, hitna medicinska pomoć sa dva tima i ekipe crvenog križa Slatina i  OŠ J. Kozarca te Stožer civilne zaštite grada Slatine.

Prema riječima Josipa Joba, pročelnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Virovitica, vježba je provedena uspješno, a na sastanku koji je održan nakon vježbe svi su bili u prilici dati svoje viđenje provedene vježbe i savjete za postupanje u stvarnoj opasnosti.

Svrha vježbe bila je provjeriti vrijeme odziva dežurnih službi, odnosno kompletnog sustava zaštite i spašavanja Grada Slatine. Scenarij „Iskre 2016“ bio je izbijanje požara u kabinetu kemije, te brza evakuacije svih učenika, djelatnika i ozlijeđenih osoba u zgradi pri scenariju iznenadnog požara.

Vježba je trajala 45 minuta, a učenici su tijekom vježbe imali priliku skakati na zračni jastuk(evakuacija preko balkona) i gasiti improvizirani požar sa aparatima za gašenje.Cjelokupna vježba popraćena je sa simulatorima dima, unesrećenim osobama(prijelom noge i slično) te se odvijala pod stalnim znakovima  uzbunjivanja (rotirna svjetla i zvučni signali) čiji cilj je bio što realnije prikazati scenarij Iskre 2016.

no images were found

Skip to content