Uspješno provedena pokazna vježba Iskra 2016

Polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske
08.10.2016.
Svečano otvoren novouređeni balkon slatinskog kina
13.10.2016.
Polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske
08.10.2016.
Svečano otvoren novouređeni balkon slatinskog kina
13.10.2016.

Uspješno provedena pokazna vježba Iskra 2016

U utorak, 11. listopada u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Slatini provedena je pokazna vježba evakuacije u slučaju požara  pod nazivom “Iskra 2016”. Vježbom je koordinirao Područni ured za zaštitu i spašavanje Virovitica a učinci vježbe su sljedeći: U ovoj vježbi je bilo evakuirano 507 učenika i osoblja OŠ Josipa Kozarca, učestvovalo je 15 vatrogasaca sa  četiri motorna vozila, zatim pripadnici MUP-a sa dva vozila, hitna medicinska pomoć sa dva tima i ekipe crvenog križa Slatina i  OŠ J. Kozarca te Stožer civilne zaštite grada Slatine.

Prema riječima Josipa Joba, pročelnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Virovitica, vježba je provedena uspješno, a na sastanku koji je održan nakon vježbe svi su bili u prilici dati svoje viđenje provedene vježbe i savjete za postupanje u stvarnoj opasnosti.

Svrha vježbe bila je provjeriti vrijeme odziva dežurnih službi, odnosno kompletnog sustava zaštite i spašavanja Grada Slatine. Scenarij „Iskre 2016“ bio je izbijanje požara u kabinetu kemije, te brza evakuacije svih učenika, djelatnika i ozlijeđenih osoba u zgradi pri scenariju iznenadnog požara.

Vježba je trajala 45 minuta, a učenici su tijekom vježbe imali priliku skakati na zračni jastuk(evakuacija preko balkona) i gasiti improvizirani požar sa aparatima za gašenje.Cjelokupna vježba popraćena je sa simulatorima dima, unesrećenim osobama(prijelom noge i slično) te se odvijala pod stalnim znakovima  uzbunjivanja (rotirna svjetla i zvučni signali) čiji cilj je bio što realnije prikazati scenarij Iskre 2016.

no images were found

Skip to content