Upozorenje građanima – OPREZ zbog hladnoće, snijega i leda

Zimska služba Slatina Kom-a u borbi sa velikom količinom snijega
27/02/2018
Obavijest iz tvrtke SLATINA KOM d.o.o.
27/02/2018

Upozorenje građanima – OPREZ zbog hladnoće, snijega i leda

Iz Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko podravske županije ispostava Slatina doznali smo kako je zbog nastalih vremenskih nepogoda ovih dana bilo nešto više intervencija u ambulanti Hitne pomoći, kao i povećan broj poziva građana, odnosno kućnih posjeta nego inače, ali za sada ništa ekstremno.
U svakom slučaju treba se pridržavati uputa liječnika te izlazak po ekstremnoj hladnoći treba izbjegavati, međutim za one koji moraju izaći preporučuje se oblačenje nepropusne, tople i komotne odjeće i obuće.

Srčanim bolesnicima kao i onima oboljelim od respiratornih bolesti preporučuje se izbjegavati izlaganje niskim temperaturama, posebice u ranojutarnjim i noćnim satima.
Ne ignorirajte osjećaj hladnoće kao ni drhtavicu koji nas upozoravaju da se trebamo utopliti ili prekinuti boravak na hladnoći. U slučaju pothlađivanja utopljavati se postupno zamatanjem u deku uz izvor topline, te konzumiranjem toplih napitaka, najbolje nezaslađenog čaja.
Preporučuje se kontinuirano uzimati dovoljne količine toplih napitaka, čak i ako ne osjećate žeđ, a alkohol i prevelike količine kofeina treba izbjegavati jer izazivaju širenje krvnih žila i daljnji gubitak tjelesne topline.

U slučaju ledene kiše, smrzavanja ili snijega potrebno je izbjegavati izlazak, osobito starije osobe, radi povećane mogućnosti ozljeđivanja odnosno padova i lomova, a ukoliko morate izaći činite to svakako uz dodatan oprez.

             Svakako preporučamo da ponovno pročitate i upozorenje Stručne službe Grada Slatine pod naslovom “Opasnost od moguće pojave poledice i od obrušavanja snijega, leda i ledenih siga s krovova zgrada uz nogostupe u Slatini i prigradskim naseljima” koje se također nalazi na internet stranicama Grada Slatine i Radio Slatine.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content