UOSI Slatina održala početnu konferenciju projekta „Zaželi poželi“

Grad Slatina poziva slatinske poduzetnike na zajedničko predstavljanje na 24. Viroexpu
11.01.2019.
Stigle nove didaktičke igračke u Dječji vrtić Zeko Slatina
15.01.2019.
Grad Slatina poziva slatinske poduzetnike na zajedničko predstavljanje na 24. Viroexpu
11.01.2019.
Stigle nove didaktičke igračke u Dječji vrtić Zeko Slatina
15.01.2019.

UOSI Slatina održala početnu konferenciju projekta „Zaželi poželi“

Danas je u restoranu Višnjica Udruga osoba s invaliditetom Slatina održala početnu konferenciju i predstavljanje projekta „Zaželi poželi“ (UP.02.1.1.05.0250) programa za zapošljavanje žena, prema Ugovoru s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, financiranom iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., kojoj su uz članove UOSI Slatina nazočili predstavnici partnera na projektu: Grada Slatine, Centra za socijalnu skrb Slatina i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, zatim pročelnica upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb VPŽ Melita Sirovica, te predstavnici Gradske razvojne agencije Slatine GRAS i LAG-a Marinianis.

Nazočne je na početku konferencije pozdravila dopredsjednica UOSI Slatina Ksenija Vujanović Juras, a potom je projekt predstavila predsjednica Dijana Zelenka. Svoju funkciju u projektu kratko je obrazložila koordinatorica projekta Željka Butorac.

Udruga osoba s invaliditetom Slatina uspješno je prijavila i ostvarila financijsku potporu u iznosu od 1.644.422,42 kn bespovratnih sredstava u stopostotnom iznosu financiranja od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Trajanje projekta je 30 mjeseci, a istim će se nakon raspisivanja natječaja i posljedične potrebite obuke  zaposliti 10 žena starijih od 50 godina. One će skrbiti za 40 korisnika natječaja, pomagati im u kući i raditi sve ostale poslove kako bi im olakšali životne potrebe. Radi se o osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi. 
Cilj projekta je osigurati pripadnicama ciljane skupine rast samopouzdanja i motivacije, te smanjenje socijalne isključenosti i siromaštva krajnjim korisnicima.

Projekt su s nekoliko riječi pozdravili i ovom prigodom još jednom svoju potporu iskazali predstavnici partnera na projektu, odnosno ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slatina Ljiljana Randelj, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, predstojnik Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Virovitica Hrvoje Belobrk, a iskustva vezana za rad projekta Zaželi koji je već u provedbi s nazočnima je podijelio ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Slatina Vlatko Jelenčić.
(www.radioslatina.hr)

„Organizacija konferencije je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.“

Sve navedeno izričita odgovornost UOSI Slatina.

 

 

Skip to content