Uoči komemoracije u Četekovcu odana počast žrtvama na posljednjim počivalištima u Balincima, Mikleušu, Novoj Bukovici i Slatini

Izmjena dokumentacije – Otvoreni postupak javne nabave „Radovi na uređenju EPIcentar Sequoia” EV. BROJ: 40/19.
03/09/2019
Poziv na prezentaciju nacrta Strategije održivog razvoja grada Slatine do 2027.g.
04/09/2019

Uoči komemoracije u Četekovcu odana počast žrtvama na posljednjim počivalištima u Balincima, Mikleušu, Novoj Bukovici i Slatini

Sutra 4. rujna 2019. godine održat će se komemoracija žrtvama Balinaca, Četekovca i Čojluga stradalim u četničkom teroru izvršenom 4. rujna 1991. godine. Tog dana na oltar Domovine svoje živote položilo je 24 mještana ovih sela, a sveukupno iz Općine Mikleuš živote je dalo 34 mještana.

Središnji komemorativni skup održat će se sutra u Četekovcu na mjesnom groblju s početkom u 9,05 sati.

Isto tako u znak sjećanja na nevine žrtve Udruga HVIDR-a Slatina organizira Hodnju za nevine žrtve Čojluga, Četekovca i Balinaca koja će krenuti iz centra Mikleuša u 7,30 sati. Hodnja će završiti na mjesnom groblju u Četekovcu oko 8:45 sati.

Tradicionalno uoči komemoracije u Četekovcu, 3. rujna se polaže cvijeće i pale svijeće na grobovima žrtava na njihovim počivalištima u Balincima, Mikleušu, Novoj Bukovici i Slatini, a tako je bilo i ove godine.

Na slatinskom groblju uz obitelji poginulih žrtava masakra i izaslanstva Općine Mikleuš, odnosno načelnika Milana Dundovića, predsjednika Općinskog vijeća Ivana Kanskog, pročelnicu Upravnog odjela Tatjanu Bosanac i djelatnicu Općine Željku Vrekalić, danas su položili cvijeće i zapalili svijeće u ime Grada Slatine pročelnik Krunoslav Šarabok, te predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Slatina Ilija Nikolić.
Molitvu je vodio župnik Župe bl. Ivana Merza preč. Nikola Jušić, a potom je u crkvi sv. Terezije Avilske u Mikleušu održana sveta misa za sve poginule koju je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content