Ultramaratonac Goran Draksler posjetio slatinskog gradonačelnika

II. Izmjena Dokumentacije o nabavi – Otvoreni postupak javne nabave “Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu poduzetničke zone „Turbina 2″ u Slatini” EV. BROJ: 31/20″
21.10.2020.
Cvjetne gredice u središtu grada obogaćene novim nasadima maćuhica i tulipana
22.10.2020.
II. Izmjena Dokumentacije o nabavi – Otvoreni postupak javne nabave “Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu poduzetničke zone „Turbina 2″ u Slatini” EV. BROJ: 31/20″
21.10.2020.
Cvjetne gredice u središtu grada obogaćene novim nasadima maćuhica i tulipana
22.10.2020.

Ultramaratonac Goran Draksler posjetio slatinskog gradonačelnika

Slatinski ultramaratonac Goran Draksler član Udruge maratonaca Virovitičko- podravske županije „Glasnici istine“ sudjelovao je prošloga tjedna od 13. do 17. listopada na ultramaratonu Zagreb – Vukovar dužine 344,1 km koji je već 19-u godinu organizirala Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba pod imenom “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“.

Tim povodom jučer je bio na prijemu kod gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića kako bi mu se zahvalio na pruženoj potpori, te ga izvijestio o protekloj utrci ali i planovima za naredno razdoblje.

Na ovom ultramaratonu trčalo se kroz pet etapa u limitiranom vremenu od Zagreba do Vukovara odnosno do masovne grobnice iz Domovinskog rata na Ovčari. Startalo je 12 natjecatelja, a u konačni cilj utrčalo je samo njih 7. Među njima je bio i naš Goran Draksler, koji je utrku završio na 6. mjestu s ukupnim vremenom od 40 sati, 6 minuta i 18 sekundi.
Istaknuo je kako ovu utrku do sada nije istrčao nitko iz Slatine i on je prvi Slatinčanin kojemu je to uspjelo i, kako je rekao, definitivno će sudjelovati i na sljedećoj 20-oj po redu. Inače u ovih 19 godina samo su 23 trkača istrčala ovu stazu, time je njegov uspjeh još i veći.

– Imao sam jako dobre pripreme, u 40 dana sam napravio 1000 kilometara i to po noći jer sam zbog posla i drugih obaveza mogao trenirati samo u večernjim satima. Sam sam sebe iznenadio koliko sam spreman, osobito u glavi i to je ono što me doguralo do kraja, naravno i podrška mojih prijatelja i dragih ljudi koji su mi svakoga dana slali bezbroj poruka i pratili me putem Facebooka.
Doslovce mogu reći da je utrka bila pakleno „krvava“ jer su mi noge bile izranjavane brojnim žuljevima, osobito od treće dionice, a onda na biciklu stiže predsjednik „Glasnika istine“ Pavo Tutenov koji mi daje dodatnu snagu, kao i VBR-ovci koji su bili uz mene posljednju etapu sve do kraja.
Bilo je kriza i trenutaka kada sam mislio odustati jer staza je bila jako teška, u pojedinim dionicama vremenski limit premali, ali ipak želja i volja su bili jači, a cilj pokloniti se žrtvama i svim poginulim hrvatskim braniteljima na Ovčari motivirajući i to mi je u datom trenutku dalo nadljudsku snagu.
Izdržao sam i tako što nisam razmišljao o ukupnoj kilometraži koja je preda mnom, već sam se fokusirao na dan po dan, dionicu po dionicu, – ispričao je Draksler.

Prisjetio se i anegdote kako je sve zapravo počelo i kada je istrčao svoju prvu dionicu od 3 i pol kilometra uz „Glasnike istine“ od Slatine do Kozica, naravno da nije mogao otrčati i natrag diveći se ostalim dečkima koji su to odradili s lakoćom, a sada mu takve dionice nisu dovoljne ni za trening.

Tako je sve krenulo 2013. godine, a onda su uslijedile brojne utrke. Počeo je sudjelovati na memorijalnim utrkama, a potom i natjecateljskim.
U osječkom Sokolu bio je 2 godine, a potom prešao u Udrugu „Moslavina u pokretu“ iz Kutine koja se natječe u 1. Hrvatskoj ligi cestovnog trčanja i njihov je član i danas.
Otišao je i korak dalje te se zaljubio u ultre, dugoprugaške utrke, a rezimirajući sve ukratko Draksler do sada ima zabilježeno 180 istrčanih memorijalni trka, 123 natjecateljska polumaratona, 18 maratona, 6 super maratona Zagreb-Čazma 62 km, zatim 6 utrka na 100 km, jedno svjetsko prvenstvo na 100 i 3 hrvatska prvenstva na 100 km. Nadalje, zabilježio je u svoju trkačku karijeru jednu utrku na prvenstvu Hrvatske na 50 km, memorijalni maraton Slatina-Vukovar 138 km, istrčao je i utrku od 24 sata na stadionu u Slatini, a ima oko 150 utrka ispod 21 km, 3 puta je pretrčao Virovitičko-podravsku županiju 84 km, a vrh svega je već spomenuti ultramaraton Zagreb-Ovčara od 350 km.

– Zaljubio sam se u trčanje i to je moj život, ja to volim i radim iz ljubavi, imam punu podršku supruge i svojih kćeri i to je ono što je najbitnije.
Cilj mi je nastaviti širiti istinu o Domovinskog ratu kroz trčanje, a kako si nakon svakog uspjeha podižem letvicu gore još jedan cilj je ispred mene. Želja mi je u komadu istrčati više od 200 km, a za to će mi se prilika pružiti već iduće godine u proljeće kada se planiram prijaviti na utrku „Ultra Balaton“ u Mađarskoj čija je dionica 221 km, naravno ukoliko je bude zbog korone i ako se uspijem kvalitetno pripremiti.
Budući da je ova utrka, koju je do sada uspjelo istrčati samo 4 ili 5 Hrvata, vrlo zahtjevna uz ograničeni limit od 32 sata trebat će mi sva moguća pomoć i potpora jer sam moram organizirati svoju ekipu, odnosno masera i logistiku, kao i svu opremu i okrijepu, – rekao je Draksler.

Uputivši mu iskrene čestitke na dosadašnjim uspjesima gradonačelnik Denis Ostrošić i pročelnik Krunoslav Šarabok najavili su mu daljnju podršku Grada Slatine.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content