Ulaganje Virovitičko-podravske županije u razvoj poduzetništva: Izdane građevinske dozvole za poduzetničke inkubatore u Orahovici i Pitomači

Dani kukuruza u Miljevcima
14.09.2015.
Matija Zver treći na Prvenstvu države za kadete slobodnim stilom u Zagrebu
15.09.2015.

Ulaganje Virovitičko-podravske županije u razvoj poduzetništva: Izdane građevinske dozvole za poduzetničke inkubatore u Orahovici i Pitomači

Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije izdao je građevinske dozvole za gradnju poduzetničkih inkubatora u Orahovici i Pitomači.

Nakon što je u Virovitici u sklopu projekta poduzetničke infrastrukture „E-nkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ izgrađen jedan od najboljih poduzetničkih inkubatora u RH, Virovitičko-podravska županija nastavlja s mijenjanjem poduzetničke klime.

Mrežu inkubatora Virovitičko-podravska županija će, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA i Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije, prijaviti na sljedeći natječaj poduzetničke infrastrukture u sklopu operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Za mrežu inkubatora Virovitičko-podravske županije izrađena je cost-benefit analiza i studija izvodljivosti. Plan je izgraditi poduzetničke inkubatore, uz onaj postojeći u Virovitici, još i u Orahovici, Slatini i Pitomači.

Županija na ovaj način želi potaknuti malo i mikro poduzetništvo, a time i ravnomjeran razvoj novih poduzetnika na području cijele Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr)

Skip to content