Ugovorena izrada projektne dokumentacije za sveobuhvatnu obnovu zgrade društvenog doma u Gornjem Miholjcu

Održan sastanak na temu organizacije 8. Obrtničko-gospodarskog sajma u Slatini
06.04.2023.
Obavijest o dežurstvu radi zaprimanja prijedloga lista kandidata i kandidatura za Izbore vijeća nac. manjina i predstavnika nac. manjina
06.04.2023.

Ugovorena izrada projektne dokumentacije za sveobuhvatnu obnovu zgrade društvenog doma u Gornjem Miholjcu

Ovih je dana gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić potpisao još jedan ugovor o poslovnoj suradnji s vlasnikom Ureda ovlaštenog inženjera građevinarstva Željkom Šaponjom.

Tako su u maloj vijećnici Gradske uprave potpisali Ugovor o izradi projektne dokumentacije za sveobuhvatnu obnovu zgrade društvenog doma u Gornjem Miholjcu vrijedan 14.000,00 eura bez PDV-a.

Potpisivanju ugovora nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić i voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje Vesna Klement.

Projektna dokumentacija trebala bi biti izrađena u skladu s Programom energetske obnove zgrada javnog sektora za razdoblje od 2023. do 2030. godine koji provodi Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Projekt sveobuhvatne obnove zgrade društvenog doma u Gornjem Miholjcu obuhvaća optimalne mjere unapređenja postojećeg stanja zgrade primjenom mjera energetske obnove zgrade te mjera za unapređenje ispunjavanja temeljnih svojstava zgrade, osiguranje pristupačnosti osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti te uređenje čestice zgrade.

Na društvenom domu u Gornjem Miholjcu koji se nalazi u središtu slatinskog prigradskog naselja Gornji Miholjac ovim je projektom s ciljem unapređenja postojećeg stanja zgrade mjerama energetske učinkovitosti i korištenjem obnovljivih izvora energije planirana sanacija i uređenje prizemlja u sklopu kojega se nalaze dvije manje dvorane za sastanke, prodavaonica sa skladištem, te prostorije za rekreaciju, odnosno streljana za zračnu pušku, kao i kata zgrade na kojemu su smještene dvije dvorane, stubište i natkriveni balkon s ulazom u dvorane.

Zgrada je građena oko 1948./49. godine, a 90-tih godina prošlog stoljeća ugrađena je armirano-betonska međukatna ploča te je zamijenjen crijep na zgradi koja je trenutačno u funkcionalnom, ali u dosta lošem stanju.  

Stoga je između ostaloga planirana zamjena postojeće stolarije i izvedba toplinske izolacije vanjskih zidova i zidova prema negrijanom dijelu zgrade te krova i poda, zatim modernizacija, odnosno zamjena sustava grijanja i hlađenja, te rasvjete, a planirana je i ugradnja fotonaponskih modula za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije.
Osim toga unaprijedit će se mehanička otpornost i protupotresna stabilnost zgrade, a vodit će se računa i o novim elementima pristupačnosti, zelene infrastrukture i urbane mobilnosti.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content