Udruzi osoba s invaliditetom Slatina odobreno 1.786.200 kuna za 48 pomoćnika u nastavi

Dani otvorenih vrata VPŽ od 12. do 19. studenog
01.11.2014.
Projekcije u studenom: Nindža kornjače 3D, Sin city…
03.11.2014.

Udruzi osoba s invaliditetom Slatina odobreno 1.786.200 kuna za 48 pomoćnika u nastavi

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar donio je odluku o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2014./2015. školsku godinu u ukupnom iznosu od 11.562.640 kuna.

Sredstva su odobrena za realizaciju projekata 28 udruga s područja Republike Hrvatske za ukupno 331 dijete s teškoćama u razvoju. Sa svakom udrugom bit će zaključen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, u kojem će se utvrditi načini i rokovi isplate te dostavljanja financijskog i opisnog izvješća o provedbi projekta. Ministarstvo neće odobravati prenamjenu i kontrolirat će namjensko trošenje odobrenih sredstava.

Među 28 udruga kojima su odobrena bespovratna sredstva za projekt usluge pomoćnika u nastavi je i Udruga osoba s invaliditetom Slatina, kojoj je za 48 pomoćnika u nastavi odobreno 1.786.200 kuna. To je najveći odobreni broj pomoćnika i najveći odobreni iznos od svih udruga koje su prijavile svoje projekte na Javni poziv Ministarstva i koje je predložilo Povjerenstvo za provjeru propisanih uvjeta.

Udruga osoba s invaliditetom Slatina jedina na području Virovitičko-podravske županije organizira uslugu pomoćnika u nastavi potrebitim učenicima. Na temelju prethodne odluke za mjesec rujan sklopljeno je 17 ugovora, a prijavljenim projektom traženo je 55 pomoćnika u nastavu. S obzirom na složenost postupka i potrebne dokumentacije, predsjednica udruge Anđelka Zelenko izuzetno je zadovoljna s odobrenim brojem od 48 pomoćnika u nastavi.

Pred projektnim timom udruge i stručnim timom za praćenje sada su složeni zadaci realizacije i koordinacije aktivnosti sa čak 17 škola kao partnerima u projektu. (radioslatina.hr)

Skip to content