Udruga osoba s invaliditetom Slatina preuredila uredski prostor u Centru nevladinih udruga

Gradonačelnik Ostrošić posjetio farmu obitelji Njegač u Novom Senkovcu
19.05.2021.
Konačni rezultati izbora članova Gradskog vijeća Grada Slatine provedenih 16. svibnja 2021. godine
20.05.2021.
Gradonačelnik Ostrošić posjetio farmu obitelji Njegač u Novom Senkovcu
19.05.2021.
Konačni rezultati izbora članova Gradskog vijeća Grada Slatine provedenih 16. svibnja 2021. godine
20.05.2021.

Udruga osoba s invaliditetom Slatina preuredila uredski prostor u Centru nevladinih udruga

Udruga osoba s invaliditetom Slatina djeluje u zgradi Centra nevladinih udruga na adresi Braće Radić 13, gdje je smješten i Radio Slatina, te Gradsko društvo Crvenog križa Slatina.

Na godišnjoj razini Udruga kroz 6 europskih i državnih projekata zapošljava oko 70 djelatnika, odnosno osobne asistente, pomoćnike u nastavi i gerontodomaćice, koji kroz terenski rad djeluju na području gradova Slatine i Orahovice te općina: Nova Bukovica, Mikleuš, Voćin, Sopje, Čađavica, Čačinci i Pitomača.

Udruga vodi brigu o svojih 300-tinjak članova, osoba s invaliditetom, te starijih i nemoćnih osoba, kako bi im poboljšala kvalitetu života kroz pružanje usluga rješavanja administrativnih poslova, organiziranog prijevoza liječniku ili na hospitalizaciju, te kroz razne radionice i zajednička druženja.

U vrijeme pojave pandemije Covid-19, Udruga je imala značajnu ulogu, kada su korisnici i članovi morali boraviti isključivo u svojim domovima. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera gerontodomaćice su im dostavljale lijekove, hranu i ostale namirnice, a tamo gdje je to bilo nužno pomagale su u održavanju higijene korisnika i njihovih domova. Osobni asistenti također su se brinuli o svojim korisnicima, a pomoćnici u nastavi su pružali svoju pomoć djeci s teškoćama u njihovim domovima.

Prigodom posjete Udruzi osoba s invaliditetom Slatina njihov rad pohvalio je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i predsjednice UOSI Slatina Diane Zelenka ujedno razgledao novouređeni ured kojim je Udruga proširila svoj prostor za rad.

Naime uz potporu Grada Slatine Udruga je preuredila svoj poslovni prostor s ciljem poboljšanja uvjeta rada.

– Budući da smo do sada koristili jedan administrativni ured za organizaciju posla i aktivnosti za potrebe djelatnika i brojnih članova Udruge radi posredovanja i pomoći u ostvarivanju određenih prava, rad nam je bio otežan uslijed velike frekvencije ljudi i malog prostora. Upravo zbog pomanjkanja radnog prostora, neiskorišteni pomoćni prostor od oko 6m2 preuredili smo u dodatni ured, čime je Udruga dobila dva uredska prostora, za lakše obavljanje sve potrebne administracije na veliku radost djelatnika i zadovoljstvo članova, – rekla je predsjednica Udruge Diana Zelenka.

Zadovoljstvo novouređenim prostorom izrazio je i gradonačelnik Ostrošić, te istaknuo kako su ovi radovi dogovoreni u suradnji Grada Slatine i UOSI Slatina prije nekoliko mjeseci.

– Proširenje prostora je doista bilo neophodno kako bi ova hvalevrijedna udruga funkcionirala na pravi način. Uz malo ulaganja i puno razumijevanja svih sustanara uspjeli smo jedan prostor koji nije bio adekvatno korišten prenamijeniti u još jedan ured i mislim da je to za sada dobar potez. Nakon što slatinski Radio preseli u novi prostor budućeg Slatinskog informativnog centra, Crveni križ i Udruga osoba s invaliditetom imat će vrlo korisne prostore za dodatno proširenje i napokon će moći raditi punim kapacitetom, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content