Kako bi se smanjila ugroženost obiteljskih kuća, zečji nasip u Stubovačkoj ulici

U Slatini će se graditi i postrojenje za obradu bio-otpada kućanstava
21.07.2016.
Registar ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma
31.07.2016.
U Slatini će se graditi i postrojenje za obradu bio-otpada kućanstava
21.07.2016.
Registar ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma
31.07.2016.

Kako bi se smanjila ugroženost obiteljskih kuća, zečji nasip u Stubovačkoj ulici

Nakon iznenadnog kišnog poplavnog nevremana u nedjelju navečer u Slatini, još se intenzivno saniraju štete na javnim površinama – prometnicama, makadamskim cestma i cestovnim jarcima, a u utorak poslije podne na slatinskom području ponovno se dogodio jaki prolom oblaka u Donjim Meljanima, Sladojevcima i dijelu Ulice Matije Gupca u Slatini te su uz građane na ternu bile ekipe vatrogasaca, Slatina Kom-a, komunalne službe i policije.

Kako bi se smanjila ugroženost obiteljskih kuća od poplavnih bujičnih voda iz potoka Potočani na kritičnoj lokaciji kod cestovnog mosta u Stublovačkoj ulici u Slatini,  a nakon inzistiranja Gradske uprave Slatina o neophodnosti poduzimanja obrambenih mjera od poplave, Hrvatske vode VGI Krašica – Vučica iz Donjeg Miholjca, organizirali su za srijedu, 27. srpnja ove godine, izgradnju zečjeg nasipa na spornoj lokaciji. Djelatnici Slatina Koma-a, Komrada, Vlastitog pogona i DVD-a Slatina, pod vodstvom vodočuvara za slijevno područje Karšice-Vučice u Slatini, postavljali su vreće s pijekom na zapadnu cestovnu bankinu, a kako bi se preveniralo izlijevanje kanala Potočani prema obiteljskim kućama, vrtovima i voćnajcima. Također, osigurat će se i vreće s pijeskom za vlasnike susjednih kuća koji žele postaviti zaštitu uz svoje ograde.

 Osim toga, uz ove interventne mjere, Hrvatske vode iz Osijeka u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja pokrenule su postupak dobivanja lokacijske dozvole za izgradnju retencije Stublovac, a po izgradnji navedna retencija treba primiti poplavni val na Stublovcu i usporiti dotok vode iz Stublovca u potok Potočani, a  time će se rasteretiti protok potoka Potočani kroz Stublovačku ulicu i dalje kroz Ulicu kralaj Zvonimira i Lovačku ulicu, u Slatini. (Foto: www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content