Učenici obrtničkih zanimanja jučer doznali kako ostvariti stipendije

Župa sv. Josipa iduće godine slavi 100. rođendan
22.09.2018.
Udruga pčelara Lipa Slatina osvojila niz nagrada na 8. Agroexpu
23.09.2018.
Župa sv. Josipa iduće godine slavi 100. rođendan
22.09.2018.
Udruga pčelara Lipa Slatina osvojila niz nagrada na 8. Agroexpu
23.09.2018.

Učenici obrtničkih zanimanja jučer doznali kako ostvariti stipendije

sdr

Jučer je u Hrvatskom domu održano predavanje u vezi stipendiranja učenika koji pohađaju obrtničke smjerove koje su organizirali Industrijsko-obrtnička škola Slatina i Gradska razvojna agencija Slatine.
Na ovom su predavanju učenici, budući obrtnici mogli doznati sve informacije vezane uz aktualni natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva kojim mogu ostvariti pravo na dobivanje sasvim pristojne stipendije.  

S ciljevima dodjele bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) okupljene učenike, njihove profesore i roditelje upoznala je Mirela Sabo, viša stručna suradnica za gospodarstvo, financijsko poslovanje i administraciju GRASA.

Ciljevi ovog Projekta su: povećanje interesa mladih za obrazovanjem i usvajanjem ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima, te osiguravanje kvalitetno obrazovanih kadrova koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Projekta je 18.000.000,00 kuna, od čega je iznos sredstava iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ 15.300.000,00 kuna (85%), a iznos nacionalnih sredstava 2.700.000,00 kuna (15%).

Iznos potpore koji se može dodijeliti je 750,00 kuna po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2018./2019. u razdoblju od 01. rujna ove do 31. kolovoza iduće godine, a intenzitet potpore je 100%.

Sredstva za odobrene potpore učenicima Industrijsko-obrtničke škole Slatina zanimanja vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, konobar, elektroinstalater, krojač, frizer, stolar, automehaničar i pekar, isplaćivat će se u dva obroka, odnosno u prvom kvartalu 2019. godine za razdoblje rujan – prosinac 2018. godine, te u drugom kvartalu 2019. godine za razdoblje siječanj-kolovoz 2019. godine.

Kako se ne bi dogodilo da učenici ne ostvare pravo na stipendiju zbog nepravilno popunjene i nedostatne dokumentacije tijekom jučerašnjeg predavanja uz Mirelu Sabo upute i brojne savjete o ispunjavanju Prijavnog obrasca i potrebne dokumentacije učenicima je uputio i ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladen Graovac.

Prijave se zaprimaju do 19. listopada 2018. godine na adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

„Prijava na Otvoreni javni poziv – Projekt Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“

Ulica grada Vukovara 78, 10000 ZAGREB

Detalje vezane uz natječaj moguće je pronaći na internetskoj stranici škole http://www.ss-industrijsko-obrtnicka-sl.skole.hr/

Obveze učenika koji ostvare stipendije putem ovog projekta su da po primitku Ugovora o dodjeli bespovratne potpore, Ministarstvu dostavi jedan potpisani primjerak Ugovora i ispunjeni Obrazac 1. „Podaci o sudionicima“ u roku od 15 dana.
Isto tako u roku od 30 dana od dana završetka školske godine Ministarstvu je potrebno dostavi dokaz o opravdanosti korištenja sredstava (svjedodžba) i ispunjeni Obrazac 2. „Podaci nakon završetka aktivnosti“.  
(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content