Učenice Industrijsko – obrtničke škole na državnom natjecanju

Tratinčice, Jabučice i predškolci “zazelenili” tjedan u DV Zeko
22.04.2015.
Završena opsežna rekonstrukcija Mlinske ulice
23.04.2015.

Učenice Industrijsko – obrtničke škole na državnom natjecanju

U Gospodarskoj školi u Čakovcu održano je 18. državno natjecanje Dani odjeće i kožne galanterije na kojemu su sudjelovale i dvije učenice slatinske Industrijsko-obrtničke škole, pobjednice školskog natjecanja u zanimanju krojač održanog krajem siječnja.

U zadanoj kategoriji izrada odjevnog predmeta pod vodstvom mentora Dragutina Kiša predstavila se Marina Jozić, a u kategoriji modna kolekcija – izrada kolekcije u vintage H-kroju svoje je kreacije, uz pomoć mentorice Danice Tot, predstavila Ivana Vrkić.

Na trodnevnom natjecanju sudjelovali u učenici iz 15 hrvatskih strukovnih škola koji se obrazuju za zanimanja iz područja tekstila i obuće. Natjecanje se odvijalo u šest kategorija: krojač – izrada odjevnog predmeta, odjevni tehničar, modni dizajn, kolekcija modnog dizajna, modna kolekcija krojača i kožni galanterist. Uz natjecanje, održana je i Smotra obuće i kožne galanterije. Državno natjecanje odvijalo se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a u suradnji s Državnim povjerenstvom za natjecanja. Temeljni su ciljevi natjecanja i Smotre promovirati tekstilnu i obućarsku industriju, nastaviti njenu dugogodišnju tradiciju u Hrvatskoj, razvijati učeničku kreativnost i individualnost i motivirati ih za daljnji uspješan rad u struci jer kvalitetan i obrazovan kadar pridonijet će uspješnosti ovih industrija. (www.icv.hr)

Skip to content