U Zavičajnom muzeju otvorena izložba “Istina o pobjednicima”

Svečano obilježeno 20 godina Obrtničke komore VPŽ
28.10.2014.
Odana počast poginulim braniteljima 136. brigade
29.10.2014.

U Zavičajnom muzeju otvorena izložba “Istina o pobjednicima”

U sklopu obilježavanja 23. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade Hrvatske vojske, u Zavičajnom muzeju Slatina otvorena je izložba pod nazivom “Istina o pobjednicima”. Nazočni su bili načelnik Stožera zapovjedništva za obuku i doktrinu Fran Krsto Frankopan Osijek i zapovjednik 68. samostalnog bataljuna brigadir Željko Žeželj, ratni zapovjednik 136. brigade Hrvatske vojske brigadir Josip Černi, predsjednik Gradskog vijeća Robertino Repić Velikom broju učenika osnovnih škola, članovima udruga proizašlih iz Domovinskog rata i drugih građana obratili su se ravnateljica Zavičajnog muzeja Dragica Šuvak, predsjednik udruge Hvidra Mato Bubaš, zamjenica župana Sanja Bošnjak i gradonačelnik Ivan Roštaš, koji i otvorio izložbu.

Izložba je rezultat terenske nastave učenika osnovnih škola o Domovinskom ratu, koju je slatinska Hvidra drugu godinu organizirala tijekom mjeseca listopada u suradnji s osnovnim školama iz Slatine i susjednih općina kroz projekt „Istina o pobjednicima“. Prema riječima predsjednika Hvidre Mate Bubaša, na terenskoj nastavi sudjelovalo je više od 100 učenika, a na izložbi su izloženi njihovi literarni i likovni radovi o Domovinskom ratu.

Osim učeničkih radova, izložene su i fotografije koje je Zavičajni muzej uspio pribaviti, a koje prikazuju kako su živjeli branitelji na prvoj crti obrane. Izložbu su podržali Ministarstvo branitelja, Virovitičko-podravska županija, Grad Slatina i susjedne općine. u župnoj crkvi sv. Josipa služena je misa za poginule hrvatske branitelje 136. brigade, a o ratnom putu postrojbe na zajedničkom druženju govorio je njezin ratni zapovjednik Josip Černi. (radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content